Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny byste av Cristiano Ronaldo

Denne Ronaldo-bysten ble latterliggjort. Nå har kunstneren gjort et nytt forsøk …

Bleacher Report overtalte kunstneren Emanuel Santos til å lage en ny Ronaldo-byste, ett år etter at den første versjonen ble latterliggjort.

ORIGINALEN: Slik så den originalen bysten av Cristiano Ronaldo ut. Foto: NTB Scanpix
ORIGINALEN: Slik så den originalen bysten av Cristiano Ronaldo ut. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Cristiano Ronaldo skulle avduke en byste av seg selv på Cristiano Ronaldo Airport på Madeira i fjor, var det bystens utseende som fikk all oppmerksomheten.

For det var ikke lett å se at det skulle forestille Ronaldo. Eller, hvis man la godviljen til liknet det for så vidt på noe en gatetegner på et fortau et eller annet sted med betydelige høyere gjennomsnittstemperatur enn i Norge kunne ha gjort- som en karikatur.

Men det var ikke meningen.

TRIKSEDRONNING: Charlotte Lade fra Sykkylven har gjort levebrød av hobbyen sin. Nå jobber hun som programleder for Disney og trikser med fotballstjerner i reklamevideoer. Video: Disney / Pepsi / Webuyanycar / BES Vis mer Vis mer

Tre ukers jobb

Emanuel Santos, mannen bak kunstverket, fortalte i fjor at han jobbet i tre uker med bysten.

- Det er umulig å glede grekere og trojanere. Selv ikke Jesus klarte å gjøre alle fornøyde. Dette handler om smak, og det er ikke så lett som det ser ut. Jeg har sett arbeid av store kunstnere som følger samme prinsipp. Det som er viktig er innvirkningen dette verket har hatt, uttalte han til Globo.

Kunstneren fortalte at han var forberedt på kritikken, men også at han var fornøyd med «innvirkningen» verket har hatt på verden.

- Jeg baserte meg på noen bilder av Cristiano Ronaldo som jeg fant på internett, det var ikke noen spesielt. Jeg satte opp bildene ved siden av meg og begynte å jobbe med bysten.

SETT AV MILLIONER: Det rørende møtet mellom Cristiano Ronaldo og hans tidligere sjef Sir Alex Ferguson har gått «verden rundt». Video: Jan Åge Fjørtoft / Viasat Vis mer

Hånet

Kunstnerens forsøk på å forklare seg, ble ikke godt tatt imot av humorister og troll i sosiale medier.

I dagene som fulgte florerte det av meldinger retning bysten.

«Når du sender skulptøren et bilde av Niall Quinn i stedet for Cristiano Ronaldo», skrev BBCs Dan Walker, mens The Telegraph omtalte statuen som «forferdelig».

Det ble også laget et utall vitser i sosiale medier, hvor vår egen John Arne Riise var en av dem som ble sammenliknet med bysten. ​

Det gikk tungt innpå kunstneren. 41 år gamle Santos forteller at han har slitt etter bysten ble offentliggjort:

- Tankene bare kom midt på natta. Det var vanskelig å håndtere. Jeg isolerte meg selv og hadde ikke lyst til å snakke med noen, forteller han til Bleacher Report.

Nytt forsøk

Til tross for at det første forsøket var langt ifra perfekt, har Emanuel Santos fått vise fram ferdighetene seinere. I fjor laget han blant annet en byste av Ronaldos lagkamerat i Real Madrid, Gareth Bale.

Nå, ett år etter den originale Ronaldo-bysten ble offentliggjort, har Bleacher Report overtalt Santos til å prøve seg igjen.

Resultatet, som du ser under, er et helt annet enn det foregående.

- Min første reaksjon var nei, men så begynte jeg å tenke at det kunne være en god idé. Endelig kunne jeg vise Ronaldo hva jeg egentlig kunne. Jeg ville lage en ny versjon for å vise alle at jeg ikke er en så dårlig som media har fått meg til å se ut, sier Santos til Bleacher Report

Santos hadde selvfølgelig fått med seg all kritikken rundt den første bysten, men det viktigste for han var at Ronaldo var fornøyd:

- Når Ronaldo er glad får han et spontant smil. De som kjenner Ronaldo vet at han ikke har et påtatt smil.

Det har han heller ikke på den nye bysten. Så gjenstår det å se hva reaksjonen til hovedpersonen selv blir ...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!