Johannes Klæbo leder verdenscupen i langrenn

Denne russiske kollapsen forbløffer

Dette var vinteren da Russland skulle ta Norge i herrelangrenn. Det skjedde ikke.

LITE HJELP: Alexander Bolsjunov har hatt en flott sesong, men det russiske herrelaget har ikke vært så dominerende som ventet. Det er noen interessante grunner for det. FOTO:.  Dustin Satloff/Getty Images/AFP
LITE HJELP: Alexander Bolsjunov har hatt en flott sesong, men det russiske herrelaget har ikke vært så dominerende som ventet. Det er noen interessante grunner for det. FOTO:. Dustin Satloff/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MIDT mens diskusjonen om norsk toppidrett er blitt flyttet inn i Oslo tingrett, kommer det et tydelig innspill fra verdenscupfinalen i langrenn i Quebec:

  • Vi er best sammen.

I går forsvant sannsynligvis Alexander Bolshunovs mulighet til å vinne denne cupen sammenlagt. Det skjedde der og da fordi et samlet norsk lag gikk maksimalt inn for å hjelpe fram sin beste løper, men mest fordi dette miljøet de siste sesongene har hatt topputøvere som hjelper hverandre.

La gå at Johannes Høsflot Klæbo er en utøver med en skifølelse og et taktomslag sporten aldri har sett maken til. Men selv disse unike egenskapene er blitt mer effektive fordi både han og lagkameratene over lang tid bevisst har jobbet for å gjøre hverandre bedre.

Til slutt ga det en forbløffende russisk kollaps.

FOR dette var jo vinteren da alle ekspertene trodde et ungt russisk lag skulle ta over ledertrøya i internasjonalt herrelangrenn. Pilene pekte den veien. Sergej Ustjugov og den rutinerte delen av det russiske mannskapet hadde kommet seg løs fra dopingutestengelsene, mens Aleksander Bolsjunov og den nye generasjonen kom med en ekstrem løpsstyrke som tidvis feide vekk all motstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer