- Denne saken har ingenting med Texas å gjøre

Dommeren gir Liverpool-styret og banken medhold.

NEKTER Å GI SEG: Liverpool-eierne Tom Hicks og George Gillett kastet klubbens framtid inn i ny usikkerhet i går kveld.Foto: SCANPIX/AP/Paul Thomas
NEKTER Å GI SEG: Liverpool-eierne Tom Hicks og George Gillett kastet klubbens framtid inn i ny usikkerhet i går kveld.Foto: SCANPIX/AP/Paul ThomasVis mer

||| (Dagbladet): Rettskaoset rundt Liverpool fortsatte i ettermiddag, da styret i klubben igjen måtte møte i Londons High Court på grunn av gårsdagens kjennelse i Texas - som forsøksvis blokkerte salget av klubben til New England Sports Ventures (NESV). 

Klokka 18 norsk tid kom dommer Justice Floyd med sin kjennelse i saken.

Og Floyd ga Royal Bank of Scotland og Liverpool-styret rett i at kjennelsen i Texas skal settes til side.

- Denne saken har ingenting med Texas å gjøre, sier dommer Floyd, ifølge Guardians livedekning av rettsmøtet.

- Det er åpenbart at eiernes sak i Texas har vært forberedt i god tid, sier han.

Floyd mener imidlertid at Tom Hicks og George Gilletts presentasjon av gårsdagens gjennomgang i Londons High Court, som senere ble forelagt dommeren i Texas, var svært mangelfull.

Dermed antyder Floyd også at kjennelsen i Texas ble utstedt på et for tynt grunnlag.

Hicks og Gillett har nå fått en frist til klokken 17 i morgen på å følge rettsordren, dersom de ikke gjør det kan de bli dømt for å vise forakt for retten.

Amerikanerne må samtidig trekke sitt erstatningskrav innen klokken fire i morgen for at salget til NESV skal gå gjennom imorgen, sier NESVs advokat.

Klart for salg
I teorien kan nå det godkjente salget til NESV fullføres, men i Liverpool venter man fortsatt i spenning på Hicks og Gilletts neste trekk.

Amerikanernes advokater er ikke tilstede i retten i London, men spørsmålet nå er hva de vil gjøre videre for å forfølge saken, og om domstolen i Dallas eventuelt vil trekke tilbake sin kjennelse.

Rettsekspert Mark Stephens sier ifølge Guardian at Texas-domstolen ikke har anledning til å gripe inn i forhold som gjelder Storbritannia, og heller ikke når saken først er behandlet i en britisk rett.

- Jeg tror RBS og Liverpool-direktørene nå vil ha små problemer med å riste av seg denne kjedsommelige rettstvisten, som virker kalkulert med tanke på å forsinke en overtakelse som kommer til å bli fullført, sier Stephens.

Rettsdrama
Salget av klubben til New England Sports Ventures ble godkjent av styret med tre mot to stemmer i går kveld, men det var før meldingen om kjennelsen fra en domstol i Texas nådde London.

Tidligere i dag trakk forretningsmannen Peter Lim sitt bud på klubben, ettersom han fant det tydelig at det bare ville være budet fra NESV som ville bli vurdert sånn situasjonen er nå.

Eierbråket i Liverpool nådde nye høyder i går kveld, da styret først jublet for seieren over George Gillett og Tom Hicks i Londons High Court, men så måtte roe seg igjen da amerikanerne svarte med å saksøke Liverpool og New England Sports Ventures (NESV) for ni milliarder kroner.

Siden Gillett og Hicks forsøkte å stoppe salget gjennom en kjennelse i Texas, måtte Liverpool-ledelsen troppe opp i retten igjen i ettermiddag.

- Kjennelsen i Texas ble gjort på bakgrunn av hva som ble fortalt dommeren, ikke på bakgrunn av bevisene, sa Royal Bank of Scotland-advokat Richard Snowden i dag, og omtalte Hicks og Gilletts handlinger som «opprørende».

Rykteflom
I forkant av rettsmøtet kom det også opplysninger om at Gillett og Hicks har kommet styrets salgsplaner i forkjøpet, gjennom en avtale med amerikanske Mill Financial.

Selskapet var en av to budgivere som ikke ble vurdert da styret bestemte seg for å takke ja til NESV, men ryktene om at Mill Financial hadde skaffet seg aksjene til Hicks viste seg å ikke stemme.

Kjennelsen i Londons High Court i kveld kan vise seg å bli en viktig seier for Liverpool og NESV.

TRAKK SITT BUD: Singapore-milliardær Peter Lim.Foto: SCANPIX/AFP/HO/ Catherine Ong Associates
TRAKK SITT BUD: Singapore-milliardær Peter Lim.Foto: SCANPIX/AFP/HO/ Catherine Ong Associates Vis mer