Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne scoringen er du vel ikke stolt av, Eduardo?

Filmet til seg straffe.

SIKKER STRAFFE: Eduardo var sikker fra krittmerket, men straffe - det burde han aldri fått. Foto: AP
SIKKER STRAFFE: Eduardo var sikker fra krittmerket, men straffe - det burde han aldri fått. Foto: AP Vis mer

(Dagbladet.no) Arsenal - Celtic 3-1, 5-1 sammenlagt.

Skottene var aldri i nærheten av å gå videre til gruppespillet i Champions League, for Arsenal hadde alt på sin side i disse to kampene.

I forrige uke scoret William Gallas da han ble skutt på av Cesc Fabregas og Gary Caldwell scoret selvmål. I onsdagens returkamp filmet Eduardo til seg ei straffe.

Uansett, det klart beste laget gikk videre.

Iskald fra krittmerket
Mange mente denne kampen var avgjort allerede før avspark, siden Arsenal vant 2-0 i Glasgow for ei uke siden.

RASENDE: Artur Boruc forteller dommer Manuel Enrique Mejuto Gonzales hva han mener om straffesparket. Foto: AFP
RASENDE: Artur Boruc forteller dommer Manuel Enrique Mejuto Gonzales hva han mener om straffesparket. Foto: AFP Vis mer

Det var den selvfølgelig ikke, men det gikk ikke lang tid før det ble tydelig at skottene ikke hadde det som skulle til for å tukte Arsenal på eget gress.

Og 26 minutter inn i kampen ble det bortimot umulig, da Eduardo gikk i bakken i en duell med keeper Artur Boruc. Det var åpenbart at kroaten ville ha straffe, for han var på vei ned før Boruc traff ham - hvis han i det hele tatt gjorde det. Målvakten gjorde alt han kunne for å trekke seg fra duellen og spissen kastet seg som om han ble skutt i ryggen.

Eduardo tok selv straffen, og var iskald da han ventet ut Boruc og nærmest trillet ballen midt i mål. Lekkert det, men du kan ikke være stolt av det målet, Eduardo?

Det er ikke utenkelig at den Brasil-fødte spissen får en skrape av manager Arsene Wenger etter kampen. For tre år siden sa han nemlig følgende:

- Det er bare én måte å straffe skuespillere på, med utestengelse. Så fort en spiller vet at han kan bli straffet, vil han ikke kaste seg, sa Wenger ifølge BBC.

KJAPP SCORING: Andrej Arsjavin puttet rett etter innhoppet. Foto: AFP
KJAPP SCORING: Andrej Arsjavin puttet rett etter innhoppet. Foto: AFP Vis mer

Korrekt annullert
The Gunners hadde stort sett full kontroll ut førsteomgangen, selv om Scott McDonald bare var noen centimetere fra å være onside da han trodde han hadde utliknet til 1-1.

Bare åtte minutter etter pause ble all spenning som eventuelt var igjen feid til side, da Emmanuel Eboue enkelt scoret etter et flott Abou Diaby-forarbeid på venstresida.

Etter dette var det mye gåfotball, og det så ut som lagene bare forberedte seg på helgas kamper mot Manchester United og Hibernian.

Men da Andrej Arsjavin kom inn, var det slutt på gåfotballen og bare to minutter etter innhoppet scoret han kontrollert etter å ha dratt av Massimo Donati.

Samme Donati scoret et vakkert trøstemål sekunder før slutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media