SLUTT PÅ DETTE: Frank Lampard skyter ballen via tverrliggeren og i mål bak Manuel Neuer i VM-kampen mellom Tyskland og England. Målet ble ikke godkjent, noe det ville blitt med den nye teknologien. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/NTB scanpix
SLUTT PÅ DETTE: Frank Lampard skyter ballen via tverrliggeren og i mål bak Manuel Neuer i VM-kampen mellom Tyskland og England. Målet ble ikke godkjent, noe det ville blitt med den nye teknologien. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/NTB scanpixVis mer

Denne scoringen ville blitt godkjent under prøve-VM

FIFA har valgt leverandør av mållinjeteknologi.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har valgt GoalControl som leverandør av mållinjeteknologi til denne sommerens prøve-VM.

Det tyske selskapets system, som består av 14 høyhastighetskamera, danket ut tre andre systemer i kampen om å få levere teknologien til denne sommerens turnering. Dette innebærer også at om leveransen blir suksess, får GoalControl levere systemet til fotball-VM i Brasil neste sommer.

Grunnen til valget skal ifølge FIFA være at systemet er godt, samtidig som at det oppfyller kriterier som var lagt til grunn knyttet til klimaet i Brasil.

De fire systemene er alle blitt testet og har fått lisens av FIFA, men til prøve-VM - og trolig VM - vil kun GoalControls system bli tatt i bruk.

Det er ventet at systemet snart vil presenteres og demonstreres for presse og andre interesserte.

(NTB)