- Denne seieren betyr alt

Federer lekte seg til sin femte US Open-tittel.

Andy Murray fikk en solid leksjon i sin finaledebut i Grand Slam-sammenheng. Roger Federer knuste briten i tre strake sett og sveitseren hentet hjem sin femte US Open-tittel på rad.

Med 6-2, 7-5, 6-2 ble Murray senket på under to timer. Dermed sikret Federer seg sin 13. Grand Slam-tittel - bare én mindre enn Pete Sampras rekord (14).

- Det vil være fryktelig å bli stående på 13 titler, lo Federer som har stilt inn siktet på flere triumfer.

Han er den første herrespiller som har klart å vinne fem strake seirer i to ulike Grand Slam-turneringer. Federer vant Wimbledon fra 2003 til 2007, og har gått til topps i New York de fem siste årene.

Annerledes


- Dette føles utrolig deilig og er et spesielt øyeblikk i min karriere. Seieren betyr alt for meg, sa Federer.

- Det er ingen annen som vet hvordan det er å vinne fem US Open- og fem Wimbledon-titler på rad. Akkurat det er litt morsomt, strålte den 27 år gamle sveitseren.

I sommer mistet Federer førsteplassen på verdensrankingen, og for første gang på mange år ble superspilleren omtalt som «menneskelig» etter finaletap både i French Open og Wimbledon-turneringen. I Australian Open ble det bare semifinale. Mot Murray natt til tirsdag slo sveitseren tilbake.

- Selv har jeg aldri vært urolig eller følt at jeg måtte jage for å komme tilbake. Det ble et brutalt tap i Det åpne franske og enda et tungt nederlag i Wimbledon. Så denne seieren smaker litt annerledes, medga Federer.


Aldri nær


Murray var aldri nær seier. Han brøt sjelden Federers serve og hadde attpåtil store problemer med egen serve. Det feilfrie spillet fra semifinaleseieren mot Rafael Nadal var ikke å kjenne igjen.

- Jeg har hatt en bra turnering. Roger er etter min mening den beste spilleren denne sporten har sett. Han satte meg virkelig på plass, sa Murray.

LETTET: Roger Federer var helt klart lettet etter US Open-triumfen. Foto: EPA
LETTET: Roger Federer var helt klart lettet etter US Open-triumfen. Foto: EPA Vis mer

Han satset på å bli den første briten til å vinne en majorturnering siden Fred Perry vant US Open i 1936, men klarte ikke det.

Før ham har Greg Rusedski (1997), John Lloyd (1977) og Bunny Austin (1937 og 1938) feilet.

(NTB)

- Denne seieren betyr alt
HISTORISK: Sveitseren er den første som har vunnet fem på rad i to Grand Slam-turneringer.