Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Denne seieren satt langt inne

RBK kjørte over Stabæk, som ble snytt for straffe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Rosenborg - Stabæk 1-0. Det var bare ett lag som maktet å angripe på Lerkendal i kveld.

Stabæk har de to mestscorende spissene i Tippeligaen, men mot Rosenborg var de svært bleke. Gjestene fikk ikke til noen ting, og da fikk heller ikke superduoen noe å jobbe med.

Rosenborg kjørte på, kjørte på og kjørte på - men det ville seg ikke helt foran mål.

Helt til Steffen Iversen dukket opp på et Daniel Braaten-innlegg, og headet inn tre poeng til trønderne i høstens spennende gullkamp. Ni minutter før slutt.

- Denne seieren satt langt inne. Derfor er dette veldig deilig, sier RBK-trener Knut Tørum til TV 2.

Stabæk snytt for straffe

Men: Veigar Pall Gunnarsson skulle hatt straffe i det 90. minutt. Christer Basma felte ham i feltet, men dommeren vinket spillet videre.

- Det var straffe. Men det har jo kanskje noe med motstanderen vi møter og banen vi spiller på, sier Stabæk-trener Jan Jönsson.

I LANDSLAGSFORM: Daniel Braaten var veldig god i kveld, og er i god form foran de to EM-kvalifiseringskampene mot Ungarn og Moldova. Foto: SCANPIX
I LANDSLAGSFORM: Daniel Braaten var veldig god i kveld, og er i god form foran de to EM-kvalifiseringskampene mot Ungarn og Moldova. Foto: SCANPIX Vis mer

Basma mener ikke det var straffe.

- Dere i TV 2 skal jo bare ha straffesituasjoner og skape røre. Hva skal jeg si, da? Jeg synes ikke det var straffe, han hopper for enkelt, sier Basma.

- Han kunne godt dømt straffe på den. Det ser alle. Men noen får du, og noen får du ikke, sier Tørum.

Det hadde uansett vært et ran om Stabæk utliknet på overtid.

Høyre-angrep

Gjestene åpnet friskest på Lerkendal, men Rosenborg brukte ikke mer enn drøye ti minutter på å overta kontrollen. RBK malte på, og angrep Stabæk spesielt på høyresida med Roar Strand, Per Ciljan Skjelbred og Jan Gunnar Solli.

Men det ble ikke så mange store sjanser av det.

1. omgangens største hadde Daniel Braaten da headet et innlegg fra Solli rett på keeper Jon Knudsen. Han burde klart å styre ballen til en av sidene.

image: - Denne seieren satt langt inne

Det var ikke noen tvil om at det var viktige poeng som sto på spill. Det var mange dueller, tøffe taklinger og frispark i kampen.

Kort tid før pause klarte Steffen Iversen å dra seg fri utenfor 16-meteren og han løsnet et skudd Knudsen måtte strekke seg langt etter. Han fikk slått ballen til corner.

Braaten fikk en mulighet da Knudsen feilberegnet spretten i feltet, men han skjøt i nettveggen fra veldig skrått hold.

Trangt foran mål

Enveiskjøringen fortsatte etter hvilen, og Stabæk hang ikke med i det hele tatt. Rosenborg presset på, men Stabæk samlet masse folk foran egen 16-meter, og trønderne slet med å trenge seg gjennom.

Derfor ble det mange langskudd, og de gikk som regel utenfor eller rett på Knudsen.

Halvveis i 2. omgang måtte Vidar Riseth gå ut med en skade.

- Bittert, for det var utrolig morsomt å spille i dag. Vi trenger bare én skikkelig sjanse, så scorer, vi sa han til TV 2 fra sidelinja.

Og like etter fikk RBK en stor sjanse.

Per Ciljan Skjelbred spilte flott 45 grader ut til Daniel Braaten fra dødlinja, men han var litt baktung og skjøt over fra 7-8 meter.

Helt jevnt i toppen

Ti minutter før slutt skjøt Steffen Iversen i steget fra nøyaktig 16 meter, men Knudsen - som spilte en strålende kamp - reddet nok en gang.

Akkurat da så det ut som dette kanskje skulle ende 0-0, til tross for den formidable Rosenborg-dominansen.

Men Braaten og Ivers ordnet de tre poengene trønderne trengte for å fortsatt ligge helt i ryggen på Brann og Lillestrøm. Bergenserne ligger nå ett poeng foran RBK, og LSK ligger foran på grunn av flere scorede mål.

Stabæk, som med poeng i kveld, fortsatt hadde hatt godt heng på tetlagene, ligger nå seks poeng bak Brann.

AVGJØRELSEN: Her header Steffen Iversen inn seiersmålet.