Denne seieren unner vi Ronaldo

EMs største stjerne passer perfekt i finalen.

SEIRET: Ronaldo scoret ett av to mål mot Wales. Og hvilket mål! Foto:John Sibley / Livepic / Reuters / NTB Scanpix
SEIRET: Ronaldo scoret ett av to mål mot Wales. Og hvilket mål! Foto:John Sibley / Livepic / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARE minutter etter at EM-finalen var sikret med 2 - 0 over Wales, var Cristiano Ronaldo i gang igjen med å innprente skeptikerne sannheten om hvor stor han egentlig er som fotballspiller:

- 13 år på toppen. Statistikken lyver ikke, sa han fra indre bane.

Det er da mange synes det sier mer om hvor liten han samtidig er i sin evinnelige streben etter å bli sportens aller største.

SLIK er det lett å la ergrelsen over Ronaldos slitsomme posering og overdrevne fakter overskygge det han faktisk gjør ute på banen. Gjennom hele hans eventyrlige karriere har det vært en mismatch mellom de resultatene Ronaldo gir, og den rosen han får.

Selv har han forklart dette manglende draget på det brede fotballpublikummet med sin egen for drøye vinnervilje:

- Jeg lærer av feilene mine. Slik er livet. Ofte er jeg en fange av fortida fordi folk ikke kjenner den virkelige Cristiano. Det hadde vært fint å sitte ned og prate med de som kaller meg arrogant. Da tror jeg de hadde fått et annet inntrykk, sa han i et CNN-intervju allerede for mange år siden.

Siden har han vel fortsatt å lære, uten at det er så lett å oppdage ettersom nærbildene ofte er like ufordragelige. Da er det enklere å se hva han betyr for Portugal på banen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer