- Denne seieren var for Tito

Barca-spillerne hedret treneren etter seieren mot Valladolid.

Barcelona-trener Tito Vilanova ble i dag utskrevet fra sykehuset etter kreftoperasjonen, og etter seieren mot Valladolid var det hans navn som dukket opp på leppene til spillerne.

- Denne seieren var for Tito, sier Daniel Alves ifølge Barcastuff på Twitter.

Messi stoppet på 91 Lionel Messi scoret sitt 91. og siste mål i kalenderåret 2012 da Barcelona vant 3-1 borte mot Valladolid. Dette var forøvrig første gang han bare scoret ett mål i en La Liga-kamp denne sesongen.

Dermed slo argentineren den gamle verdensrekorden til Gerd Müller i antall mål for klubb og landslag med totalt seks fulltreffere. En prestasjon som skal bli vanskelig å slå, kanskje selv også for Messi. Året 2012 har vært en eviglang målfest for 25-åringen.

For Messi startet det hele med to mål da Barcelona slo Betis 4-2 i midten av januar. Siden har det bare gått slag i slag. Lørdag ble kalenderåret avsluttet med et vidundermål etter én time spilt i Valladolid.

Playmaker Xavi, som scoret kampens første mål rett før pause, ga ballen videre til Messi, som drillet seg elegant forbi en forsvarer og satte ballen i netthjørnet til 2-0.

Valladolid reduserte ved Javi Guerra i det 89. minutt, mens Tello la på til 3-1 på overtid. Barcelona vant fullt fortjent i Tito Vilanovas sykefravær. Katalanerne har vunnet 16 av 17 seriekamper og er fortsatt ubeseiret i La Liga. Klubben leder serien klart med ni poeng på serietoer Atlético Madrid.

Messi er ubestridt toppscorer i Spania med 26 mål denne sesongen.

Slik har Messi scoret sine mål i år:

* Barcelona, serien 59. Cupen: 5. Spansk supercup: 2. Mesterligaen 13.

* Argentina, VM-kvalifisering: 5. Andre landskamper: 7.

(NTB/Dagbladet)