- Denne seieren var viktig for meg

Bekele til topps på 10 000 meteren i Diamond League.

VANT: Kenenisa Bekele (foran) vant 10 000 meteren i Diamond League i Eugene. Foto: Jonathan Ferrey/Getty Images/AFP
VANT: Kenenisa Bekele (foran) vant 10 000 meteren i Diamond League i Eugene. Foto: Jonathan Ferrey/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Denne seieren var viktig for meg, sa Kenenisa Bekele etter å ha gått til topps på 10.000 meteren i Diamond League-stevnet i Eugene fredag.

Verdensrekordholderen på distansen løp inn til 27.12,08. Han spurtslo Imane Merga, som var 29 hundredeler bak. Tredjeplassen i det tøffe løpet gikk til Abera Kuma. Han satte personlig rekord og fikk 27.13,10.

- Det er glad jeg er glad for å vinne her i Eugene igjen, og nå er jeg endelig skadefri, sa Bekele. Han la til at han hadde håpet på en tid under 27 minutter.

- Vi var enige om å gå for en tid under 27 minutter, men det gikk ikke i dag. Det ble for rolig på de første rundene, og etter hvert var det ingen som tok ansvar for å dra opp tempoet, forklarte Bekele.

- Likevel er jeg fornøyd med tiden. Det var lite jeg alene kunne gjøre for å få det til å gå fortere, men jeg presterte bra i spurten de siste 200 meterne, så dette er i orden, mente etioperen.

Henrik Ingebrigtsen løp inn til en sterk annenplass på en engelsk mil med 3.55,50, like bak den norske rekorden, da Prefontaine Classic ble løpt i gang fredag kveld. Det var kenyaneren James Kiplagat Lagut som gikk til topps med 3.55,24.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.