CHAMPIONS LEAGUE MANGLER: Zlatan Ibrahimovic (32) har vunnet seriegull i fire land og med seks forskjellige klubber, men i mesterligaen har suksessen uteblitt. Foto: AP Photo/Michel Euler/NTB Scanpix
CHAMPIONS LEAGUE MANGLER: Zlatan Ibrahimovic (32) har vunnet seriegull i fire land og med seks forskjellige klubber, men i mesterligaen har suksessen uteblitt. Foto: AP Photo/Michel Euler/NTB ScanpixVis mer

- Denne sesongen har vært min beste noensinne

Kan Zlatan krone den med Champions League-tittelen?

Zlatan Ibrahimovic (32) har vunnet seriegull i fire land og med seks forskjellige klubber, men i mesterligaen har suksessen uteblitt. Er 2014 året der svensken endelig lykkes?

Ibrahimovic er ifølge seg selv i sitt livs form. PSG-spissen er suveren toppscorer i Ligue 1 med 25 mål på 31 kamper. Det er elleve fulltreffere mer enn Alexandre Laxandre i Lyon og lagkamerat Edinson Cavani.

I tillegg er han bokført med ti mesterligascoringer. Den statistikken håper Zlatan å gjøre enda bedre over to kvartfinalekamper mot Chelsea.

- Jeg føler meg veldig bra. For å være ærlig, så har denne sesongen vært min beste noensinne. Mentalt og fysisk føler jeg meg veldig sterk, sier 32-åringen før onsdagens hjemmemøte med Chelsea.

Zlatan har aldri opplevd en mesterligafinale. Han var nærmest med Barcelona i 2010, men da røk han ut for gamleklubben Inter i semifinalen. Som for fire år siden kan gamletrener José Mourinho være mannen som knuser 32-åringens drøm om å løfte det store trofeet.

- Nybegynnere I fjor røk Paris Saint-Germain ut mot Barcelona på bortemålsregelen (3-3) i kvartfinalen. Denne sesongen har den franske storklubben møtt en blanding av svak og middels motstand på veien mot en ny kvartfinale. Den store testen venter mot mesterligavinneren fra 2012.

- Vi er nybegynnere på dette nivået, mens Chelsea har hatt et prosjekt i over ti år. Jeg mener Chelsea er den store favoritten. Erfaring er en fordel for det laget som har det. Vi er i den posisjonen Chelsea hadde for åtte-ni år siden, sier Ibrahimovic.

Stjernespillere Men selv om PSG som klubb ikke er i nærheten av å ha spilt like mange mesterligakamper som Chelsea, har laget mange stjernespillere. I tillegg til Zlatan Ibrahimovic spiller blant andre Thiago Silva, Thiago Motta og Edinson Cavani for klubben.

Derfor mener Mourinho at Chelseas erfaring ikke trenger å ha noe å si.

- Jeg tror ikke det vil spille en stor rolle. PSG har kanskje ikke like mye erfaring som Chelsea, men spiller for spiller? De har mange spillere med mye erfaring, sier Chelsea-manageren.

(NTB)