Denne situasjonen gjorde Odd-spillerne rasende

- Nå kan Molde bare sprette champagnen.

• LSK - Odd 2-0 (1-0)

ÅRÅSEN (Dagbladet): - Molde kan bare sprette champagnen, sier Dag-Eilev Fagermo (47) i pressesonen etter 2-0-tapet for Lillestrøm.

Odd-treneren hadde ledet guttene sine gjennom 15 strake kamper med poengfangst før kveldens oppgjør på Åråsen. Den rekken satte scoringene til Petter Vaagan Moen og Stian Ringstad en effektiv stopper for.

- Det er avgjort. Det er bare til å si gratulerer til Molde. Gullet er deres nå, sier Odd-spiller Ole Jørgen Halvorsen til Dagbladet.

- Molde kan juble. De har nok førsteplassen spikret nå, sier Vaagan Moen til Dagbladet.

Må et mirakel til Det var utvilsomt en skuffet Skien-gjeng som møtte media etter lagets første tap siden hjemmemøtet med nettopp Lillestrøm 11. mai.

- VAR FORBANNET: ODD ville ha frispark etter denne duellen mellom Ardian Gashi og LSKs Pálmi Rafn Pálmason i forkant av 1-0.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
- VAR FORBANNET: ODD ville ha frispark etter denne duellen mellom Ardian Gashi og LSKs Pálmi Rafn Pálmason i forkant av 1-0. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Selv om Odds spillere og trenere ikke hadde grunn til å deppe for mye over selve prestasjonen, medførte resultatet at det var mulig for dem å trekke en lite oppløftende konklusjon:

Med elleve poeng forsprang og bare seks kamper igjen å spille, må det nærmest et mirakel til om Molde ikke tar sitt tredje seriegull på fire år.

- Jeg tror de kommer til å vinne med ti til femten poeng. Vi pustet dem i nakken tidligere, men nå er den pusten borte, sier Fagermo til Dagbladet.

- Hadde dere en drøm om gull før kveldens kamp?

- Nei, vi hadde en drøm om medalje. Den lever fremdeles.

Stolt Fagermo Odd-treneren var ikke helt fornøyd med alle dommeravgjørelsene til Per Ivar Staberg. Kamplederen vinket blant annet spillet videre da Ardian Gashi gikk i bakken i forkant av LSKs 1-0-scoring. Hjemmelaget spilte heller ikke ut ballen, noe Fagermo mener de kunne gjort.

DELER UT GULLET: ODD-trener Dag-Eilev Fagermo slår fast at Molde tar seriegull. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DELER UT GULLET: ODD-trener Dag-Eilev Fagermo slår fast at Molde tar seriegull. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Spillerne mine var forbanna, innrømmet Fagermo etterpå om hvordan de reagerte på hendelsen.

Han er samtidig svært stolt over sesongen de har hatt.

- Vi har 15 kamper på rad uten tap. Det er en unik rekord. Jeg sa til spillerne at det burde vi feire. Tar vi medalje, er det fantastisk med tanke på de ressursene vi har.

GRUNN TIL Å JUBLE: LSK kan ta en overraskede medalje i årets Tippeliga, etter å ha blitt tippet på nedrykk av mange før sesongstart.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GRUNN TIL Å JUBLE: LSK kan ta en overraskede medalje i årets Tippeliga, etter å ha blitt tippet på nedrykk av mange før sesongstart. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer