Denne smellen er helt ok

Langrenn trenger alle som går fort på normalt vis.

LANGT ETTER:  Foreløpig betyr hverken plassering eller tidsavstand noen ting for Petter Northug. Han fikser bedre russisk motstand uansett. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LANGT ETTER: Foreløpig betyr hverken plassering eller tidsavstand noen ting for Petter Northug. Han fikser bedre russisk motstand uansett. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SAMTIDIG som de beste russiske langrennsløperne lærer seg å gå fort også uten dop, skal vi lære oss å applaudere for god idrett. Det er den som regjerer på toppen av resultatlista i åpningsrennet på Beitostølen, og om den russiske framgangen varer noen måneder framover er det bare fint:

•• Internasjonalt langrenn lever dårlig uten et sterkt Russland.

Der er det største skimarkedet noe som gjør at sportens framtid er nært knyttet til at russernes toppløpere presterer bra i sporet. Den framgangen er kanskje ikke så tett knyttet til hvem som gikk fortest i vinterens første test, men dette løpet var uansett et hint om hva som kommer av konkurranse fra stormakten i øst i årene fram mot Sochi-OL 2014.

MEN denne VM-sesongen kommer kanskje litt for tidlig på tross av Alexander Legkovs oppvisning. Serien med dopingavsløringer har tvunget russerne til en fornyelse av landslagene sine. Flere av de som preget toppen i dette åpningsrennet trenger fortsatt tid til å stabilisere seg på et høyt nivå. Unntatt Legkov; da.

For det var bilder av den rutinerte russeren som hang hjemme hos Petter Northug til motivasjon foran OL-sesongen. Dengang anså Petter tre år eldre Alexsander som sin farligste konkurrent, men slik ble det ikke. Allsidige Legkov kom bare opp mot sitt maksnivå på jaktstarten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer