Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne Søderlund-drakta mot Finland fikk sosiale medier til å koke

Nå kommer forklaringen.

IKKE SØDERLUND, MEN TOFT: Alexander Søderlund gratulerer Jo Inge Berget med 1-0-scoringen mot Finland. På ryggen har han navnet Toft. Foto: MAX
IKKE SØDERLUND, MEN TOFT: Alexander Søderlund gratulerer Jo Inge Berget med 1-0-scoringen mot Finland. På ryggen har han navnet Toft. Foto: MAX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Alexander Søderlund (28) kom inn mot Finland etter pause tirsdag, ble flere TV-seere sittende som et spørsmålstegn.

I Norge har de fleste lært å kjenne spissen som - ja, nettopp - Alexander Søderlund. Men på baksida av drakt nummer ni sto det plutselig «Toft».

- Har Søderlund fått nytt navn for anledningen, skrev tidligere landslagsspiller Egil Østenstad på Twitter.

Til svar fikk han - og mange andre - som sant er, at Søderlunds fulle navn er Alexander Toft Søderlund.

Men hvorfor brukte han plutselig Toft - og ikke Søderlund - slik han vanligvis pleier?

Valgfritt Det er blant annet derfor det er en rik avisflora i Norge. Dels for å holde makta i ørene, dels for å få svar på underfundigheter. 

Og Haugesunds Avis er på saken.

- Det var en treningskamp, så da kan vi ha hva vi vil på ryggen, forteller Saint-Étienne-spilleren.

- Jeg tenkte at mormor og morfar måtte få en drakt med Toft. Andre siden av familien har med Søderlund, så da blir det rettferdig.

Han tilføyer:

- Det var et engangstilfelle. Jeg er tilbake til Søderlund neste gang.

Lite energi Haugesunderen dro fra Rosenborg til Saint-Étienne i Frankrike i vinter. Han har scoret to mål, men har også vært gjenstand for kritikk etter overgangen.

- Det er mye tøffere der nede. Det er fysisk og går fort. Jeg fikk en bra start, men har hatt litt lite energi i det siste. Men jeg begynner å kjenne at det kommer seg igjen, sier Søderlund til Dagbladet.

Hele Norges coronakart