Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Luke Shaw i Manchester United

Denne spilleren mener Shaw han likner på

Luke Shaw kommenterer kroppskritikken.

USA: Luke Shaw mot Ignazio Abate i kampen mot AC Milan. Foto: Robert Hanashiro
USA: Luke Shaw mot Ignazio Abate i kampen mot AC Milan. Foto: Robert Hanashiro Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester Uniteds Luke Shaw åpner seg om kritikken rundt hans fysiske form. Venstrebacken har ikke klart å leve opp til forventningene etter overgangen fra Southampton i 2014, da han også har slitt med skader.

- Folk kan si at jeg er tjukk, men jeg kjenner min egen kropp. Jeg ser stor ut fordi jeg er bygd slik. Jeg har en slik Wayne Rooney- type kropp, sier Shaw til The Guardian.

Kritisk til vekta

Kritikerne beskylder Shaw for å være for tung og i for dårlig form. Det hele startet i 2014, da Uniteds forrige trener, Louis van Gaal, sa at Shaw var overvektig. Også Mourinho har vært kritisk til Shaws vekt.

Før oppkjøringsturneringen i USA, tok spilleren ferien i Dubai med kjæresten. Der var han motivert til å fullføre sitt personlige treningsprogram, som han hadde fått tildelt før ferien.

Pre season ready 🤙🏽

A post shared by Luke Shaw (@lukeshaw23) on

For kort tid siden publiserte Shaw et bilde av seg selv i bar overkropp, og kritikerne ble overrasket.

- Jeg har jobbet steinhardt, ikke bare for kritikerne, men også for meg selv. Jeg jobber tøffere enn før og i den første kampen vil jeg se ti ganger bedre ut enn noensinne, sier Shaw.

- Jeg har vært uheldig de siste åra med skader og ulike managere. Likevel ville det aldri slå meg å si at jeg har vært ute av form. Jeg føler meg veldig bra og jeg gleder meg til å starte sesongen. Tiden her i USA vil også hjelpe meg til å bli i enda bedre form, sier Shaw til den engelske avisa.

Til og med Mourinho, som ofte har vært negativ til Shaw i pressen, har vært oppmuntrende til spilleren den siste tida.

- Det var morsomt. Jeg var i Dubai med kjæresten min, og satt og bladde gjennom forskjellig stoff på telefonen. Så dukket meldingen opp, og ved et uhell trykket jeg umiddelbart på knappen som avslørte at jeg hadde lest den.

- Men det gikk helt fint. Jeg ventet litt med å svare, for jeg hadde ikke lyst til å virke for ivrig heller. Men meldingen hans var som et friskt pust. Jeg forventet det ikke, og alt var veldig positivt da jeg pratet med ham, sier Shaw.

Ett år igjen

Shaw, som har tilbrakt fire år i Manchester United, har bare ett år igjen av kontrakten. Før sommerpausen var spilleren usikker på hva høsten ville bringe, helt til Mourinho kontaktet ham.

Manageren tok kontakt for å fortelle at han ville at Shaw skulle bli værende i United dette året, til tross for at det er det siste året av kontrakten. Så lenge det ikke skjer noe drastisk i overgangsvinduet, vil Shaw bli sett i Manchester United-drakt denne sesongen også.

- Jeg var veldig usikker om hva som kom til å skje, men enn så lenge er jeg fortsatt en Manchester United-spiller. Jeg har en lang karriere igjen, men jeg vil spille kamper, understreker Shaw.

United er for øyeblikket i USA og spiller International Champions Cup, en oppkjøringsturnering før Premier League starter i august. Der har Shaw startet samtlige kamper, da Ashley Young har ferie etter VM.

Lørdag skal de røde djevlene spille mot Liverpool.