Denne statistikken er ikke bra for Stöckl

- Savner en stjerne over tid.

SAPPORO (Dagbladet): De norske hopperne ankom Sapporo i Japan i går. Klokka 09.00 i dag - norsk tid - er det kvalifisering til lørdagens verdenscuprenn i OL-byen fra 1972.

Nordmennene har lagt bak seg en god sesong, med blant annet laggull i skiflygings-VM og flest poeng i nasjonskampen hittil.

Men en interessant statistikk heller litt malurt i begeret. Vi må faktisk tilbake til 2012/2013 for å finne en nordmann som vant tre individuelle seirer eller mer i verdenscupen. Hopperen som klarte det, var Anders Jacobsen.

I fjor vant Anders Fannemel to renn i verdenscupen. Denne sesongen har ingen klart det mer enn én gang. Daniel-André Tande og Kenneth Gangnes har én seier hver.

- Savner en stjerne Stöckl er ikke med til Japan. I hans fravær ledes troppen av assistenttrener Magnus Brevig. Men da Dagbladet ba østerrikeren analysere sesongen tidligere i uka, innrømmet han:

- Vi savner en stjerne over tid, en som kan ta flere verdenscupseirer.

- Ser du materiale i troppen i dag?

- Ja, absolutt. Kenneth Gangnes er den som er nærmest nå. Også Johann André Forfang og Daniel-André Tande er unge utøvere som har masse å gå på, påpekte Stöckl.

Gangnes ligger på tredjeplass i verdenscupen, bak Peter Prevc og Severin Freund.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Full tropp Sapporo er en bakke noen hoppere dropper. Det er lang reisetid fra Europa, og forholdene kan variere. Derfor benytter de i stedet dagene til å trene hjemme.

Norge stiller med full tropp i byen som har arrangert flest verdenscuprenn gjennom historien. Tallet er 65. Deretter følger Planica i Slovenia med 61 renn.

Østerrike kan vise til 17 seirer i Sapporo. Tyskland og Japan har begge ti, noe som gir delt andreplass.

Matti Nykännen fra Finland har rekorden på seks seirer i bakken. Han har vært på pallen åtte ganger. Det samme har Roar Ljøkelsøy og Thomas Morgenstern.

PS: Kvaliken fra Sapporo sendes i opptak på NRK1 fra klokka 10.40. Det er renn både lørdag og søndag.

PÅ PLASS I JAPAN:  Kenneth Gangnes (til venstre) og Magnus Brevig. Sistnevnte leder troppen i Stöckls fravær. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
PÅ PLASS I JAPAN: Kenneth Gangnes (til venstre) og Magnus Brevig. Sistnevnte leder troppen i Stöckls fravær. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer