Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne statistikken er ikke bra for Stöckl

- Savner en stjerne over tid.

SAPPORO (Dagbladet): De norske hopperne ankom Sapporo i Japan i går. Klokka 09.00 i dag - norsk tid - er det kvalifisering til lørdagens verdenscuprenn i OL-byen fra 1972.

Nordmennene har lagt bak seg en god sesong, med blant annet laggull i skiflygings-VM og flest poeng i nasjonskampen hittil.

Men en interessant statistikk heller litt malurt i begeret. Vi må faktisk tilbake til 2012/2013 for å finne en nordmann som vant tre individuelle seirer eller mer i verdenscupen. Hopperen som klarte det, var Anders Jacobsen.

I fjor vant Anders Fannemel to renn i verdenscupen. Denne sesongen har ingen klart det mer enn én gang. Daniel-André Tande og Kenneth Gangnes har én seier hver.

- Savner en stjerne Stöckl er ikke med til Japan. I hans fravær ledes troppen av assistenttrener Magnus Brevig. Men da Dagbladet ba østerrikeren analysere sesongen tidligere i uka, innrømmet han:

- Vi savner en stjerne over tid, en som kan ta flere verdenscupseirer.

- Ser du materiale i troppen i dag?

- Ja, absolutt. Kenneth Gangnes er den som er nærmest nå. Også Johann André Forfang og Daniel-André Tande er unge utøvere som har masse å gå på, påpekte Stöckl.

Gangnes ligger på tredjeplass i verdenscupen, bak Peter Prevc og Severin Freund.

Full tropp Sapporo er en bakke noen hoppere dropper. Det er lang reisetid fra Europa, og forholdene kan variere. Derfor benytter de i stedet dagene til å trene hjemme.

Norge stiller med full tropp i byen som har arrangert flest verdenscuprenn gjennom historien. Tallet er 65. Deretter følger Planica i Slovenia med 61 renn.

Østerrike kan vise til 17 seirer i Sapporo. Tyskland og Japan har begge ti, noe som gir delt andreplass.

Matti Nykännen fra Finland har rekorden på seks seirer i bakken. Han har vært på pallen åtte ganger. Det samme har Roar Ljøkelsøy og Thomas Morgenstern.

PS: Kvaliken fra Sapporo sendes i opptak på NRK1 fra klokka 10.40. Det er renn både lørdag og søndag.

PÅ PLASS I JAPAN:  Kenneth Gangnes (til venstre) og Magnus Brevig. Sistnevnte leder troppen i Stöckls fravær. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
PÅ PLASS I JAPAN: Kenneth Gangnes (til venstre) og Magnus Brevig. Sistnevnte leder troppen i Stöckls fravær. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer