Klopps tidligere finaler er dyster lesning

Denne statistikken gir Liverpool-fansen hodebry før Champions League-finalen

Real Madrid venter i Kiev 26. mai for Jürgen Klopp og Liverpool. Manageren håper da å den vonde statistikken han har i finaler, og påpeker at ingen samler på sølvmedaljer.

FEM TAP PÅ RAD: Jürgen Klopp har en dårlig statistikk i finaler de siste årene. Vil han klare å snu den vonde trenden for Real Madrid 26. mai? Foto: Richard Sellers/PA Wire
FEM TAP PÅ RAD: Jürgen Klopp har en dårlig statistikk i finaler de siste årene. Vil han klare å snu den vonde trenden for Real Madrid 26. mai? Foto: Richard Sellers/PA Wire Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Liverpool-manager Jürgen Klopp har ikke hatt hellet med seg i sine fem siste finaler som manager. Klopp ankom Liverpool i oktober i 2015, og tok seg til to finaler i sin første halve sesong.

I februar 2016 ventet City på Wembley i ligacupfinalen, mens Sevilla sto på motsatt banehalvdel da Klopps mannskap tok seg til europaligafinalen samme vår.

Begge endte med tap.

City trakk det lengste strået i straffesparkkonkurransen etter 1-1 i ordinær tid på Wembley, mens Sevilla vant 3-1 på St. Jacobs Park i Basel.

Men de to finaletapene er ikke de eneste for tyskeren. Siden 2013 har Klopp tatt seg til fem finaler.

Tre tap med Dortmund

I tillegg til de to for Liverpool på vårparten i 2016, tok han Borussia Dortmund til tre finaler etter seieren i den tyske cupen i 2012.

Den første, og den som kanskje stikker verst for tyskeren, er Champions League-finaletapet for rival Bayern München og Jupp Heynckes i 2013 på Wembley. Arjen Robben ble matchvinner i den heltyske finalen Bayern til slutt vant 2-1.

I 2014 tok Klopp Dortmund til finale i den tyske cupen, en turnering han vant to år tidligere. Igjen var det rival Bayern München som ventet. Og igjen var det Arjen Robben, sammen med Thomas Müller, som sørget for seier for de rødkledde på Olympiastadion i Berlin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer