Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klopps tidligere finaler er dyster lesning

Denne statistikken gir Liverpool-fansen hodebry før Champions League-finalen

Real Madrid venter i Kiev 26. mai for Jürgen Klopp og Liverpool. Manageren håper da å den vonde statistikken han har i finaler, og påpeker at ingen samler på sølvmedaljer.

FEM TAP PÅ RAD: Jürgen Klopp har en dårlig statistikk i finaler de siste årene. Vil han klare å snu den vonde trenden for Real Madrid 26. mai? Foto: Richard Sellers/PA Wire
FEM TAP PÅ RAD: Jürgen Klopp har en dårlig statistikk i finaler de siste årene. Vil han klare å snu den vonde trenden for Real Madrid 26. mai? Foto: Richard Sellers/PA Wire Vis mer

(Dagbladet.no): Liverpool-manager Jürgen Klopp har ikke hatt hellet med seg i sine fem siste finaler som manager. Klopp ankom Liverpool i oktober i 2015, og tok seg til to finaler i sin første halve sesong.

I februar 2016 ventet City på Wembley i ligacupfinalen, mens Sevilla sto på motsatt banehalvdel da Klopps mannskap tok seg til europaligafinalen samme vår.

Begge endte med tap.

City trakk det lengste strået i straffesparkkonkurransen etter 1-1 i ordinær tid på Wembley, mens Sevilla vant 3-1 på St. Jacobs Park i Basel.

Men de to finaletapene er ikke de eneste for tyskeren. Siden 2013 har Klopp tatt seg til fem finaler.

Tre tap med Dortmund

I tillegg til de to for Liverpool på vårparten i 2016, tok han Borussia Dortmund til tre finaler etter seieren i den tyske cupen i 2012.

Den første, og den som kanskje stikker verst for tyskeren, er Champions League-finaletapet for rival Bayern München og Jupp Heynckes i 2013 på Wembley. Arjen Robben ble matchvinner i den heltyske finalen Bayern til slutt vant 2-1.

I 2014 tok Klopp Dortmund til finale i den tyske cupen, en turnering han vant to år tidligere. Igjen var det rival Bayern München som ventet. Og igjen var det Arjen Robben, sammen med Thomas Müller, som sørget for seier for de rødkledde på Olympiastadion i Berlin.

Saken fortsetter under bildet.

TAP: Jürgen Klopp måtte se at Bayern München og Jupp Heynckes(i bakgrunnen) ble for sterke i Champions League-finalen på engelsk jord i 2013. Foto: NTB/Scanpix
TAP: Jürgen Klopp måtte se at Bayern München og Jupp Heynckes(i bakgrunnen) ble for sterke i Champions League-finalen på engelsk jord i 2013. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Klopps siste finale med Dortmund kom i hans siste sesong i klubben. Laget hans tok seg til den tyske cupfinalen for tredje gang på fire år. Denne gang var det Wolfsburg som ventet. Også her ble det tap. Etter en tidlig ledelse for Klopps mannskap, tok Wolfsburg fullstendig over og vant til slutt 3-1.

Dette er dystre tall inn mot Champions League-finalen, til tross for at Liverpool for øyeblikket flyter på en bølge av medgang, skadesituasjonen tatt i betraktning.

- Folk takker meg ikke for at vi kom til finalen

Under pressekonferansen etter kampen mot Roma i går fikk Klopp spørsmål om sin dårlige statistikk i tidligere finaler. Da var han klokkeklar på at man aldri husker laget som blir nummer to.

- Vi kom oss til ligacupfinalen og tapte den i 2016. Ingen kommer opp til meg og takker meg for at vi kom oss til finalen. Det samme gjelder europaligaen.

- Jeg ser ingen trofeer etter disse to finalene. Vi tar ikke med oss sølvmedaljer til Melwood, svarte treneren kontant på spørsmålet til Liverpool Echo.

Før han fortsatte:

- Vi har fortsatt en jobb å gjøre, men det er sånn det er. Å ta seg til finalen er en fantastisk følelse, men å faktisk vinne den er mye bedre. Vi skal være klare for det som venter oss, fortsatte ham, samtidig som han understreket at Real Madrid er et rutinert lag med mye erfaring som vil bli en tøff nøtt å knekke i Kiev lørdag 26. mai.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media