Denne statuen ble for sterk kost for folk i Qatar

Fjernet Zidane/Materazzi-skulptur.

FRAKTES VEKK: Zidanes nedskalling av Materazzi, foreviget i bronseform, ble ikke særlig godt mottatt i Qatar. Foto: REUTERS/Stringer/NTB Scanpix
FRAKTES VEKK: Zidanes nedskalling av Materazzi, foreviget i bronseform, ble ikke særlig godt mottatt i Qatar. Foto: REUTERS/Stringer/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nylig fjernet myndigheten i Qatar en fem meter høy bronsestatue av det berømte øyeblikket da Zinedine Zidane skallet ned Marco Materazzi i VM-finalen i 2006.

Statuen fikk ikke stå mange ukene i Doha før den ble tatt bort.

Ifølge BBC skal bakgrunnen for fjerningen ha vært at religiøse konservative mener statuen oppfordret til en form for gudedyrkelse, mens andre synes den kunne virke voldsoppfordrende. Andre igjen synes rett og slett bare at den var stygg.

Det er den algerisk-franske kunstneren Adel Abdessemed som står bak skulpturen, som tidligere har vært utstilt i Paris, før den ble kjøpt av Det qatarske musemsverket. Navnet på bronseverket er «Coup de tete», som rett og slett betyr nedskalling.

Det arabiske museet for samtidskunst overtar nå statuen.

ORIGINALEN: Zidane sender Materazzi i bakken under VM-finalen i Berling. AFP PHOTO/John Macdougall/NTB Scanpix
ORIGINALEN: Zidane sender Materazzi i bakken under VM-finalen i Berling. AFP PHOTO/John Macdougall/NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer