Denne stupbratte fjellveien er ingenting mot det som venter Northug

Til uka smeller det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BORMIO (Dagbladet): Stillheten langs den bratte, smale alpeveien Strada del Passo dello Stelvio er nesten absolutt. Bortsett fra lyden av to stavpar som regelmessig treffer den slitte asfalten, er det helt stille her oppe mellom de spisse alpetoppene.

«Klakk, klakk, klakk», messer stavene, mens det stive karbonfiberet presser Petter Northug og treningskameraten Vidar Undebakke stadig nærmere toppen.

Turistkortlandskap Vi befinner oss midt mellom alpinmekkaet Bormio og Stelvio-passet, der Italia og Sveits deler grense. Northug og Undebakke er i ferd med å fullføre dagens intervalløkt.

Seks ganger åtte minutter på den anaerobe terskelen er nesten fullført. Snart har de gått opp hele stigningen på tusen meter.Bortsett fra en og annen tysk motorsykkelturist og noen landeveissyklister har de fått gå helt i fred langs veien som slynger seg gjennom postkort-landskapet.

Petter Northug har gjennom pappa John gjort det klinkende klart at han ikke kommer til å si et eneste ord til Dagbladet her i den tynne alpelufta.

Boka «Northug - en familiehistorie» av Sverre M. Nyrønning - som traff Norge slik trollet spretter ut av esken - sier det han har å si om det vi måtte lure på akkurat nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer