Langrenn:

Denne suksessen skyldes ikke norsk juks; bare Johannes og morfar

Enda en påminnelse om hvorfor norsk langrenn er blitt desidert best.

FORKLARINGEN: Johannes Høsflot Klæbo; enda en norsk storløper på gang. Det skyldes sterk sportslig kultur; og slett ikke smart medisinering eller juks. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix.
FORKLARINGEN: Johannes Høsflot Klæbo; enda en norsk storløper på gang. Det skyldes sterk sportslig kultur; og slett ikke smart medisinering eller juks. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIST uke ble det reklamert tungt i Sverige før starten av SVTs kjempesuksess «Vinterstudio». Programmet feirer ti års jubileum, og akkurat som oss elsker svenskene å krype opp i sofaen når det blir vintermørkt for å se på den nasjonale TV-kanalens overveldende tilbud av skistoff.

Til tross for noen smeller fra Norge de siste årene, har seertallene holdt seg bra. Svenskene unner jo oss egentlig alt godt og har gjort et par av våre skihelter til sine egne. Men nå er de mildt sagt usikre:

- Jeg har et publikum som ser mer kritisk på Norge enn tidligere, men jeg vet ikke hvordan jeg kommer til å løse det, sa veterankommentator Jacob Hård i SVTs egen promotering.

Kunnskapsrike Hård vet jo hvorfor Norge egentlig mer og mer utklasser Sverige i langrenn. Han har imidlertid et splittet publikum som i disse tunge astmamedisinske tidene vil ha en alternativ forklaring på alle nederlagene.

Da er det flott at Johannes Høsflot Klæbo i går vant sin første nasjonale seniorseier.

FOR Johannes sin framgang er svaret for de som vil ha svar. Han er siste produkt fra en norsk langrennsport som jobber så riktig med barn og unge at nye mulige storløpere står i kø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer