Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne svensken byttet statsborgerskap - nå er hun norsk

Følte seg mer norsk enn svensk.

SVORSK: Caroline Westrup byttet det svenske statsborgerskapet ut med et norskt. Foto: Gregory Shamus/Getty Images/AFP
SVORSK: Caroline Westrup byttet det svenske statsborgerskapet ut med et norskt. Foto: Gregory Shamus/Getty Images/AFP Vis mer

(Dagbladet:) Caroline Westrup (28) har bodd i Norge i mange år, men har hele tiden hatt sitt svenske statsborgerskap. Nå har hun blitt norsk.

Til Expressen.se sier Westrup at hun ikke har fått så mye støtte av det svenske golfforbundet, og at dette skal være grunnen til at hun nå skal konkurrere for Norge.

- Mange har sagt at det er på grunn av OL, men det er ikke derfor. Det har vært en lang prosess. Jeg byttet også statsborgerskap fordi jeg har en sterk tilknytning til Norge, sier Westrup.

For gammel Westrup føler at hun har havnet mellom grupper når det gjelder satsinga mot OL, og selv om hun fikk mye støtte under amatørkarrieren sin, føler hun at det er på tide å tenke på seg selv.

- De har ikke tatt meg med i gruppa mot 2020 OL, fordi de synes jeg er for gammel. Så det kjennes bedre ut for karrieren min å gjøre dette nå.

Heier på Norge Neste år er det OL i Rio, og 28-åringen håper hun kan være med den norske troppen dit. Hun er usikker på hvordan det vil føles om hun møter Sverige der.

- Jeg har vært svensk hele livet mitt, og det var det vanskeligste med å bytte statsborgerskap. Det føles jo litt rart, men jeg tror ikke at det har så mye å si. Jeg vil jo alltid være svensk innerst inne.

Men i Falun når VM skal avgjøres, da er det kun ett lag Westrup vil holde med.

- Siden jeg er norsk får jeg vel heie på Norge.

Tette bånd Ifølge Tom Rosenvinge i Norges Golfforbund (NGF), har Westrups far vært trener her i Norge, og hun har spilt for Bærum i mange år. Det var den største grunnen til at utøveren nå ville konkurrere for Team Norway.

- Caroline er en utøver som har hatt tette bånd til Norge lenge, sier Rosenvinge.

Da hun følte det var lite støtte å få hjemme i Sverige, ble hun derfor norsk statsborger.

- Caroline er topp fem eller seks her i Norge, og hun har gode kvaliteter. Hun spiller seg inn på laget, og vi har tatt henne ut til en treningssamling.

I det norske golfforbundet er ikke Westrup for gammel i det hele tatt.

- Vi ser ikke på alderen, bare kvaliteten. Og kvalitetene hennes er gode, forsikrer Rosenvinge.