Denne svensken gikk rett i veggen. Den feilen gjør ikke Martin.

Men det er vrien balansekunst disse sliterne driver med.

UTE AV TOUREN  Svenske stjerner sliter med formen. Calle Halvarsson kom ikke til start, mens den ellers sterke sprinteren Teodor Peterson ble slått ut i prologen. FOTO: Anders Wiklund / NTB scanpix.
UTE AV TOUREN Svenske stjerner sliter med formen. Calle Halvarsson kom ikke til start, mens den ellers sterke sprinteren Teodor Peterson ble slått ut i prologen. FOTO: Anders Wiklund / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SVENSK OVERTRENING er det siste norsk langrenn trenger inn i et nytt år. En Calle Halfvarsson i vanlig slag var omtrent det eneste som manglet i dagens flotte Tour-start og årsaken er den samme gamle. Nå har enda en skiløper vært for ivrig med treningen.

Kanskje burde både Calle selv og lederne hans sett faresignalene allerede på felleøktene sist høst da Sveriges klart beste løper uansett aktivitet imponerte lengst framme i gruppa. I hard utholdenhetsidrett kan disse daglige små seirene til slutt få en drøy pris. Som for en av de mulige sammenlagtvinnerne i Touren.

For rett før start kom innrømmelsen:

•• Der frafall og formsvikt fra sesongstarten lenge ble forklart med sykdom, er diagnosen nå overtrening:

- Jeg vil vinne hver eneste økt på landslaget og vi har snakket om at kroppen ikke klarer å ligge på det nivået hele tida, sier Calle til Aftonbladet.

SÅNT er det greit å få sagt, men det er ikke like lett å få rettet opp skaden. Såkalt «overtrening» er sjelden en presis diagnose. Når de målbare slaggstoffene er ute av kroppen etter hardøktene, er den udefinerbare dårlige følelsen igjen. Det er derfor de klokeste medisinske hjelperne like gjerne snakker om «overstress»; det er totalbelastningen både psykisk og fysisk som gjør den tilsynelatende perfekte kroppen uforståelig svak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer