VELTET: Fran Ventoso veltet og skrapet opp hele høyresiden under Gent-Wevelgem. Heldigvis slapp han unna bruddskader. Foto: ©TDWSport.com/Twitter
VELTET: Fran Ventoso veltet og skrapet opp hele høyresiden under Gent-Wevelgem. Heldigvis slapp han unna bruddskader. Foto: ©TDWSport.com/TwitterVis mer

Denne «sykkelmumien» falt, ble slept langs asfalten og påkjørt av to rivaler

Ublidt møte med veien for spansk spurter.

(Procycling.no): Spanjoler er ikke kjent for å like den belgiske brosteinen spesielt godt.

Og det spørs om ikke Fran Ventoso bærer litt nag etter søndagens Gent-Wevelgem.

Den spurtsterke Movistar-rytteren fikk nemlig et ublidt møte med bakken rundt 80 kilometer fra mål.

Fraktet til sykehus
Ventoso mistet kontrollen over sykkelen sin i midten av feltet. Han falt ned på venstre side og ble slept langs asfalten ut mot grøftekanten.

På veien dit ble han påkjørt av både en rytter fra Orica-GreenEDGE og en fra FDJ. Alle tre havnet i grøften, syklene fløy i luften og Ventoso ble sittende i veikanten med store smerter.

31-åringen kom seg aldri tilbake på sykkelen og ble umiddelbart fraktet til sykehus i Ypres. Der ble det utelukket brudd, men Ventoso kommer neppe til å sove godt i natt for det. Etter rittet publiserte han nemlig et bilde på Twitter, godt dekket av bandasje.

Favoritt ødela kragebeinet
Men det var ikke bare Ventoso som fikk smake asfalten i søndagens belgiske klassiker. Spurtstjernen André Greipel var en av de store favorittene da han ble innblandet i en velt med ni kilometer igjen. De første meldingene går ut på at tyskerens kragebein har brukket.

- Kragebeinet brakk trolig, men videre undersøkelser må avgjøre det, sier Lotto-laget.

- Ryttere krasjet bak André, men en sykkel ble slengt fremover gjennom luften og traff André.

Alexander Kristoff var også nær med å bli innblandet i velten.

- Den siste velten var jeg skikkelig nære. Da ble mannen ved siden av meg dratt med i den, sa Kristoff til procycling.no etter rittet. John Degenkolb klarte å styre unna veltene og vant til slutt det belgiske rittet.