Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-VM:

Denne tatoveringen inspirerer framtidshåpet

Har overbevist landslagssjefen etter å ha kommet inn for en skadet Harald Reinkind.

INSPIRERES: Magnus Abelvik Røds tatovering er på latin, og betyr «Du er din egen lykkes smed». Den inspirerer ham. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
INSPIRERES: Magnus Abelvik Røds tatovering er på latin, og betyr «Du er din egen lykkes smed». Den inspirerer ham. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Magnus Abelvik Rød har fått smaken på internasjonal topphåndball allerede i VM. Han spiller med et viktig budskap på sin fryktede venstrearm.

Der er det tatovert - på latin - "Du er din egen lykkes smed". - Jeg har veldig tro på at du får betalt for den jobben du legger ned og at innsats er det viktigste, sier Rød til NTB.

Han kom inn i VM-troppen da Harald Reinkind måtte melde forfall. Landslagssjef Christian Berge har kastet 19-åringen inn i viktige perioder både mot Russland og Frankrike - med hell.

- Jeg stoler fullt og helt på at Magnus håndterer dette. Han har gjort det veldig bra, sier Berge til NTB.

Flytter

9.15 minutter på banen hittil vil bli mer, ikke minst mot Japan torsdag.

Det er mye unggutten skal håndtere framover. Til sommeren flytter han til den tyske bundesligaen og klubben Flensburg-Handewitt.

Der venter nytt språk, ny kultur og en knallhard profesjonell hverdag ikke alle ikke helt takler.

I tillegg får Rød trolig raskt beskjed om å legge på seg ti-femten kilo med muskler.

Bækkelaget-gutten er vant til å ta et tak. Det siste året har han arbeidet i farens Rema 1000-butikk i Oslo.

- Jeg har fylt på med varer og vært frysesjef etter videregående i fjor, men har jobbet en del i butikken opp gjennom årene også. Jeg er oppfostret med at arbeidsmoral er viktig, sier Rød til NTB.

Svever

Han er lengst i Norges tropp og måler 2.04 meter, og han veier 104 kilo. Når han går opp på froskeskudd, vil skuddhånden (venstre) være langt over tre meter over bakken.

En svenske har vært viktig for Rød.

- Kim Andersson er en litt lik spillertype som meg med omtrent samme fysikken. Han har helt klart vært et forbilde og en inspirasjon for meg opp gjennom årene.

Norge møter Brasil tirsdag og Japan torsdag i VM. Åttedelsfinalen spilles til helgen og kan gå i Paris, Albertville og Montpellier.

Rød får sannsynligvis en topp karriere om han unngår alvorlige skader. Han kan bli en sentral mann for Norges landslag i over 15 år framover.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling