Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne Thomas'en nærmer seg Champions League

Rogne stoppet Sørum og Hareides Helsingborg.

GOD KONTROLL: Celtic-nordmann Thomas Rogne ble kåret til kampens beste etter seieren over Helsingborg i første playoff-kamp til Champions League. Her i duell med Haugesund-utleide Nikola Djurdjic. Foto: SCANPIX/REUTERS/Bjorn Lindgren
GOD KONTROLL: Celtic-nordmann Thomas Rogne ble kåret til kampens beste etter seieren over Helsingborg i første playoff-kamp til Champions League. Her i duell med Haugesund-utleide Nikola Djurdjic. Foto: SCANPIX/REUTERS/Bjorn Lindgren Vis mer

HELSINGBORG (Dagbladet): Helsingborg - Celtic 0-2.

Det er noen år siden Rosenborg herjet i Champions Leauge. Men vi er uansett sikret minst en norsk deltaker i europas jeveste fotballturnering i år.

Enten Celtics Thomas Rogne. Eller Åge Hareide og hans norsk-svenske Helsingborg, med Adrian Gashi, Thomas Sørum og den Haugesund-utlånte serbereren Nikola Djurdjic.

Tidligere Bærum- og Stabæk-spiller Thomas Rogne ligger desidert best an, etter at skottene i kveld slo Åges displer med 2-0. Rogne ble også utropt til banens beste spiller.

Startet ille
Det begynte på verste vis for Hareides norske armé, da Kris Commons dundret skottene i ledelsen etter to minutter.

Resten av omgangen tilhørte Helsingborg. Og dessverre for svenskene Celtic-keeper Fraser Forster.

Etter 11 minutter kombinerte de gamle Haugesund-partnerne strålende. Sørum spilte fram Djurdjic, som fikk til en god avslutning, som ble reddet av Forster.

Djurdjic ble hentet inn fra Haugesund i siste liten og sendt rett inn på laget:

Fem minutter etter Djurdjics miss, var Sørum nok en gang kun en god Forster-redning fra en assist. Alejandro Bedoja, hentet fra Celtics nedflyttede erkerival Rangers, burde ha scoret alene med keeper.

Noen minutter etter Bedoja-bommen, var Sørum selv alene gjennom med keeper. Men Forsters hode stod i veien for millionscoringen. Blodtrykket til Hareide ble trolig ikke bedre av at Mahlangu somlet med å avslutte og ble taklet da han kort tid etter var alene gjennom.

- Internasjonalt må man gjøre mål i slike situasjoner. Man får ikke mange av dem, sier en skuffet Åge Hareide ifølge TT.

Sørum ble byttet ut etter 65 minutter. Djurdjic spilte hele kampen.

Rogne god
En som kunne glede seg over sløsingen, er Celtics norske stopper Thomas Rogne.

Den tidligere Stabæk-spilleren fremstår denne sesongen som et klart førstevalg på stopperplass for det skotske storlaget, etter et par sesonger hvor han delvis har imponert og delvis har gått skadet.

I en kamp der spillerne både til høyre og venstre for ham et par tvilsomme involveringer, gjorde den tidligere Stabæk-gutten det enkelt og klarerte det som kom hans vei.

Men etter 61 minutter var han også ute på milimeter tynn is. Han unnslapp såvidt rødt kort da han handset og avverget en potensiell målsjanse.

Også Ardian Gashi, som har sju kamper for det norske landslaget, fikk gult kort.

Georgios Samaras gjorde 0-2 etter 75 minutter, og sørget for det for at Celtic er et langt steg nærmere Champions League.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media