Denne tilskueren ble litt vel ivrig da Marit Bjørgen passerte

Nærkontakt med den svenske naturen.

FALUN/OSLO (Dagbladet): Therese Johaug og Marit Bjørgen klinte til med dobbel-seier på kvinnenes tremil i Falun, og rundet dermed av et fantastisk mesterskap for de norske langrennsjentene.

Langs løypene sto folk i tusenvis og heiet fram de norske jentene, men idet Bjørgen passerte på den siste sløyfa var det en tilskuer som ble litt i ivrigste laget.

- Jeg håper virkelig det gikk bra med han. Jeg er imponert over at han ville heie på meg, sier Bjørgen om mannen som gikk rett i treet.

Smell Så fokusert var han på Bjørgen at han ikke fikk med seg at den svenske vegetasjonen hadde stilt opp en hindring i hans vei, og han traff trestammen med full kraft.

Det så riktignok ut til at det gikk bra med mannen, Erlend Holberg, som ble sittende lettere forfjamset på bakken, og han kan i alle fall juble for både gull og sølv til Norge.

- Jeg tok å kjørte den kontrollert inn i skuldra. Den funker fint foreløpig. Det kjennes fint ut nå, men jeg gleder meg til å se i dusjen i kveld hvordan det egentlig er, sier Holberg til TV 2.

Charlotte Kalla passerte et lite minutt etter at mann møtte bjørk.

- Ai, au, au. Så fælt. Jeg så det ikke, hadde nok skylapper og nok med mitt, sier Kalla.

Suveren Allerede etter seks kilometer stakk Therese Johaug avsted i «Mördarbacken», og etter det var det aldri noen tvil om hvem som var den sterkeste. Differensene økte drastisk hele veien og hun kunne krysse målstreken i ensom majestet med det norsk flagget høyt hevet.

Hennes fjerde individuelle VM-gull.

- Det er en idrettsdrøm som går i oppfyllelse, sier hun til NRK.

Sølv-Marit Bak suveren Johaug var det derimot langt mer spenning om de resterende medaljene.

En gruppe på seks bestående av Charlotte Kalla, Heidi Weng, Kerttu Niskanen, Marit Bjørgen, Aino-Kaisa Saarinen og Sofie Bleckur holdt følge til det var halvgått løp, men ved skibytte valgte de to finske jentene en annen vri enn konkurrentene.

Saarinen og Niskanen valgte å gå rett forbi og få ei luke ned til de andre jentene, men det så ikke ut til at det betalte seg nevneverdig. Marit Bjørgen var raskt oppe i ryggen på dem, sprengte forfølgerfeltet i fillebiter og kunne til slutt gå sitt eget løp på vei inn til sølvmedaljen - 52,3 sekunder bak Johaug.