Denne treneren har tatt ett poeng på 15 år

Nå gir han seg som landslagssjef.

 SLUTTER:  Giampaolo Mazza sluttet fredag som sjef for San Marinos fotballandslag med en lite flatterende statistikk. Foto: AP Photo / Darko Bandic / NTB Scanpix
SLUTTER: Giampaolo Mazza sluttet fredag som sjef for San Marinos fotballandslag med en lite flatterende statistikk. Foto: AP Photo / Darko Bandic / NTB ScanpixVis mer

Giampaolo Mazza sluttet fredag som sjef for San Marinos fotballandslag med en lite flatterende statistikk. 76 obligatoriske kamper ga én uavgjort og 75 tap.

Mazza avsluttet med 0-8-nederlag hjemme for Ukraina i årets siste VM-kvalifiseringskamp. Det er tolv år siden San Marino tok sitt eneste poeng under treneren. Da ble Latvia holdt til 1-1 på bortebane.

- Det kjedelige er at vi aldri vant en offisiell kamp, men jeg er stolt av at vi klarte oss uten å bruke en eneste profesjonell spiller. Vi spilte med mot, og laget har bedret seg de siste årene, sa Mazza.

Han tok over San Marino i 1998 og ledet laget i åtte mesterskapskvalifiseringer. Den vesle nasjonen, som kun har 32.000 innbyggere, endte naturlig nok sist i samtlige gruppespill.

Olsen lengstsittende Mazza kunne feire sin eneste seier (1-0) i en landskamp mot Liechtenstein i 2004. Året før spilte San Marino 2-2 mot samme motstander. Kampen var den eneste der Mazzas lag scoret flere enn ett mål.

Tre ganger tapte Mazza og San Marino med tosifret antall mål. Det største nederlaget var 0-13 mot Tyskland på hjemmebane.

Før avgangen var Mazza den lengstsittende landslagssjefen i verden. Den posisjonen har han nå gitt videre til Morten Olsen, som har ledet Danmark siden 2000.

(NTB)