Denne typen blir vinnere

De beste i toppidrett har sjelden sett ut som du tror.

TYPISK HVERDAG FOR DE BESTE:  Eirik Verås Larsen har i årevis jobbet med detaljene rundt utstyr og trening. Til slutt ga det to OL-gull til en guttunge som ikke akkurat oste av idrettstalent. FOTO: Bjørn Langsm. / Dagbladet.
TYPISK HVERDAG FOR DE BESTE: Eirik Verås Larsen har i årevis jobbet med detaljene rundt utstyr og trening. Til slutt ga det to OL-gull til en guttunge som ikke akkurat oste av idrettstalent. FOTO: Bjørn Langsm. / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MED Eirik Verås Larsens andre OL-gull kommer en ny påminnelse om hvordan de aller beste norske idrettsutøverne utvikler seg. For det var tilsynelatende ikke mye sportstalent i lille Eirik fra den lokale skolemusikken da han som 10-åring begynte å øve hos den tidligere kajakkmesteren Olaf Søyland hjemme i Flekkefjord.

Da var talentet vrient å se. For det som til slutt gir ekstreme idrettsresultater, sitter som oftest i hodet. Hos Eirik har det vært viljen til å teste nesten alt og orke det aller meste.

Og så hjelper det å komme fra et lite sted.

FOR om det kan virke som et langt spenn mellom elektrodetestingen av Eirik Verås Larsens padleteknikk på Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) til folkefesten på bedehuset i Flekkefjord, er det omtrent der de aller største i norsk toppidrett befinner seg.

Nå har enda et OL-gull vist hvordan toppresultatene våre gjerne skapes. Som Eirik har de fleste som presterer vokst opp i ganske små, tette lokalmiljøer, lært seg å ta ansvar for det å bli bra i sporten sin, før de blir utviklet og finansiert av Olympiatoppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer