KAN BLI NY SJEF: Knut Nystad er med i finalerunden som Skinstad-erstatter.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KAN BLI NY SJEF: Knut Nystad er med i finalerunden som Skinstad-erstatter. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Denne uka avgjøres (nesten) alt i langrenns-Norge

Northug og Skinstad-erstatter skal på plass før ferien.

(Dagbladet): Denne uka skal langrennskomiteen ha Åge Skinstads etterfølger klar. Og de skal spikre en avtale med Petter Northug. Kanskje.

For riktignok er det høysommer, men det jobbes på spreng i langrenns-Norge likevel. To store saker skal helst avklares før ferien.

- Målet er å bli ferdig med intervjurundene til langrennssjef-stillingen før ferien. Vi ønsker også å ha på plass en avklaring rundt Petter Northug på samme tid, bekrefter lederen i langrennskomiteen i Norges Skiforbund, Torbjørn Skogstad til Dagbladet, 

Åge Skinstad slutter som kjent i sommer for å bli regiondirektør for NHO Innlandet.

En av favorittene til å overta som langrennsjef, er den nåværende smøresjefen, Knut Nystad.

- Jeg ble oppfordret til å søke jobben, og gjorde det. Jeg har vært inne på et par intervjuer, og synes det har gått bra, bekrefter Nystad til Dagbladet.

- Veldig bra mann Avtroppende Åge Skinstad ga Nystad de beste attester da han tidligere i vår ble spurt om smøresjefen var rett mann til å overta.

- Knut Nystad er en utadvendt ledertype som tør å stå i kampen. Knut er en veldig bra mann, sa han til NTB i april.

Nystad kjenner dessuten organisasjonen ut og inn, etter å ha vært leder for smøreteamet og flere prosjekter siden 2006.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg kan ikke kommentere enkelte søkere, men registrerer at vi har fått inn mange sterke søknader til en spesiell jobb som det ikke akkurat finnes noen fagutdanning til, sier Skogstad.  

- Forhåpentligvis blir vi ferdig med intervjuene i finalerunden og kan komme opp med en innstilling neste uke, sier han.

Venter på Petter Parallelt med å intervjue kandidater til å etterfølge mannen som får svært mye av æren for langrennssportens enorme oppsving i Norge - både økonomisk, sportslig og i popularitet - de siste åra, sørger Skogtas hele tiden for å holde mobilen sin oppladet.

Han venter nemlig på en beskjed fra Team Northug på om de er villig til å inngå avtalen langrennskomiteen har tilbudt dem - en representasjonsavtale like den Northug hadde i fjor. Da fikk han være Coop-løper hele sommeren og kunne vente til sesongstart med å tre inn i landslagets sponsor-regime.

- Vi skal gi Northug og apparatet hans god tid til å tenke seg om, men vi håper på en avklaring også på dette i løpet av neste uke, sier Skogstad til Dagbladet.

Men Petters manager Are Sørum Langås kan ikke love Skogstad et så raskt svar.

- Vi han en dialog med langrennskomiteen, men foreløpig er det litt vanskelig for meg å svare på når vi kan gi en tilbakemeldig, sier han til Dagbladet.