Denne uka faller dommen mot Oscar Pistorius

Står tiltalt for drapet på kjæresten.

(Dagbladet): 14. februar i fjor skjøt og drepte Oscar Pistorius kjæresten Reeva Steenkamp.

Rettsaken mot friidrettsutøveren startet i april, og på torsdag skal dommer Thokozile Masipa gi sin dom i saken mot Pistorius.

Innrømmet skuddene Pistorius har innrømmet at han skjøt kjæresten på valentinsdagen i fjor, men hevder at han skjøt fordi han trodde det var en tyv som hadde låst seg inne på toalettet.

Det store spørsmålet som dommeren nå må ta stilling til er om Pistorius visste at det var kjæresten som befant seg på andre siden av døra, eller om han faktisk trodde at det var en innbrudstyv.

Steenkamp ble skutt fire ganger, og Pistorius skal etterpå ha brutt opp baderomsdøren, da han skjønte at han hadde skutt kjæresten.

I retten har han fortalte hvordan han fant Steenkamp halveis liggende over doen, og hvordan han fikk dratt henne ut på baderomsgulvet - og deretter båret henne ned i førsteetasjen på protesene.

- Reeva hadde dødd mens jeg holdt henne, før ambulansen kom. Så jeg visste at det ikke var noe mer jeg kunne gjøre for henne, fortalte en gråtkvalt Pistorius i retten.

Risikerer livstid i fengsel • Hvis dommer Masipa konkluderer med at Pistorius skjøt og drepte Steenkamp med overlegg risikerer han livstid i fengsel, med en minimumstid på 25 år.

• Hvis dommer Masipa konkluderer med han ikke med overlegg mente å drepe kjæresten, men at han var hensysløs og uaktsom da han skjøt gjennom den låste døren, kan han få 15 år i fengsel.

• Hvis dommeren mener at Pistorius handlet i selvforsvar kan han bli frikjent.

• Les også: Slik gikk «Blade Runner» fra å være helt til å bli drapsmann

Slik gikk «Blade Runner» fra å være helt til å bli drapsmann