Denne United-legenden skal godkjenne Ødegaards overgang til Real Madrid

Avansert regelverk.

SITTER I FIFA-KOMITÉ: Edwin van der Sar (44) sitter i FIFA-komiteen som skal godkjenne Martin Ødegaard (innfelt) sin overgang til spansk fotball. Foto: REUTERS / Tim Shaffer / NTB Scanpix og Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
SITTER I FIFA-KOMITÉ: Edwin van der Sar (44) sitter i FIFA-komiteen som skal godkjenne Martin Ødegaard (innfelt) sin overgang til spansk fotball. Foto: REUTERS / Tim Shaffer / NTB Scanpix og Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): At Martin Ødegaard (16) snart forlater Strømsgodset for å bli Real Madrid-spiller er en relativt dårlig skjult hemmelighet.

Det kommer til å skje, spørsmålet er bare når.

Danske BT skrev i går at klubbene har forhandlet om overgangen på et hotell i København, mens Drammens Tidende skriver at Ødegaard flyr til Madrid på torsdag for å skrive under på sin personlige kontrakt med de helhvite.

Det er imidlertid en hel del kontorarbeid som foregår i kulissene mens stadig nye rykter om bosted, A-lag, B-lag, mulig lån tilbake til Godset og mye annet svirrer rundt.

Avansert regelverk Overganger for spillere under 18 år er i utgangspunktet forbudt, men de kan gjennomføres hvis en rekke unntaksregler i FIFAs overgangsregelverk er oppfylt.

Her er noen av dem:

• Overgangen må skje innen EU/EØS.

• Kontrakten kan ha en maksimal varighet på tre år.

• En foresatt må flytte med spilleren av en årsak som ikke er fotballrelatert.

• Klubben må tilby treningsfasiliteter av den høyeste standard.

• Spilleren må få utdannelse/skolegang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.