KJØPT OG BETALT: Den kinesiske dommeren Huang Junjie har innrømt å ha motatt pengebeløp for å fikse flere kamper. Blant annet denne kampen mot Shenzhen FC, sommeren 2007. Foto: AP Photo / Kin Cheung
KJØPT OG BETALT: Den kinesiske dommeren Huang Junjie har innrømt å ha motatt pengebeløp for å fikse flere kamper. Blant annet denne kampen mot Shenzhen FC, sommeren 2007. Foto: AP Photo / Kin CheungVis mer

Denne United-seieren var kjøpt og betalt

Kinesisk dommer innrømmer å ha mottatt penger for United-seier.

(Dagbladet): Den kinsesiske dommeren Huang Junjie har innrømt i retten at han mottok bestikkelser for å fikse minst to vennskapskamper, samt seks kinesiske ligakamper mellom 2005 og 2009.

En av kampene Junjie har innrømt å ha mottatt bestikkelser for var Manchester Uniteds møte med Shenzhen FC sommeren 2007, skriver The Guardian.

Det skal imidletid ikke være mistanke om at den engelske klubbens spillere og ledere skal ha gjort noe ureglementert.

The Guardian, som siterer det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, skriver at Junjie skal ha mottatt omlag 1,5 millioner kroner for å fikse flere kamper. Han skal også ha mottatt penger fra kollegaen Zhou Weixin, som for øvrig også er siktet for korrupsjon og bestikkelser.

Det ble igangsatt en høring mandag der flere kinesiske dommere skal undersøkes. Den tidligere lederen for den kinesiske ligaen, Zhang Jianqiang, er også siktet for å ha motatt bestikkelser.

Høringene er en del av en større etterforskning rundt korrupsjon i kinesisk fotball. Ifølge det kinesiske nyhetsbyrået skal ledere i det kinesiske fotballforbundet ha fikset kamper jevnlig ved enten å bestikke lag eller dommere involvert.

Tidligere ledere i det kinesiske fotballforbundet har også mottatt penger av spillere som ville ha en plass på landslaget.