STATISTIKK: Tor Ole Skullerud har en formidabel hjemmestatistikk som Molde-trener. I går måtte han se laget uten å score for første gang på eget gress.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
STATISTIKK: Tor Ole Skullerud har en formidabel hjemmestatistikk som Molde-trener. I går måtte han se laget uten å score for første gang på eget gress. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Denne Vålerenga-forvandlingen svir for Skullerud

Det startet mot VIF, og det ble avsluttet mot VIF.

MOLDE (Dagbladet): Etter at Tor Ole Skullerud ble Molde-trener, har blåtrøyene dundret inn et uhorvelig antall scoringer på Aker Stadion.

På de seks første hjemmekampene i år har blåtrøyene scoret imponerende 18 mål. Også i fjor var scoringssnittet i nærheten av tre mål per hjemmeopptreden.

Ikke en eneste gang har Skulleruds Molde gått målløse av sin hjemmebane. Ikke før i går - da Kjetil Rekdals offensive Vålerenga, som plutselig var defensivt bunnsolide, kom på besøk.

Vi må tilbake til Ole Gunnar Solskjær-epoken for å finne forrige gang Molde-fansen ikke kunne juble for scoring på Aker Stadion.

- Har det ikke skjedd før under min ledelse? spør tidligere VIF-trener Skullerud når Dagbladet legger frem statistikken for ham.

- Det er jo bra at vi har scoret så mye mål tidligere, og det er tilsvarende surt at vi ikke klarer å score mot Vålerenga. Det burde vi gjort. Vi skapte mer enn nok sjanser, men det får jeg ikke gjort noe med nå. Akkurat nå er vi ikke i posisjon til å snakke om gull, sier Molde-treneren.

Sirkelkomposisjon Det startet mot Vålerenga, og det ble avsluttet mot Vålerenga.

KJEMPET: Kjetil Wæhler og Vålerenga klarte å holde nullen på Aker Stadion. Det har ingen andre tidligere klart etter at tidligere VIF-trener Tor Ole Skullerud ble Molde-trener.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KJEMPET: Kjetil Wæhler og Vålerenga klarte å holde nullen på Aker Stadion. Det har ingen andre tidligere klart etter at tidligere VIF-trener Tor Ole Skullerud ble Molde-trener. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

I Skulleruds første hjemmekamp som Molde-trener, rundspilte de VIF i 2-0-triumfen i april i fjor. Da var Kjetil Rekdal overbevist om at blåtrøyene ville vinne serien.

Han fikk rett.

Den gang var det klasseforskjell på lagene. I går kunne Molde ha vunnet med litt mer effektivitet, mens VIF kunne vunnet om dommeren hadde fulgt regelboka.

Det forteller mye om hvilken forvandling som har skjedd siden fjorårets møte.

Forvandling På den ene siden har Molde tapt terreng sammenlignet med i fjor. Men først og fremst har VIF utviklet seg mye.

- Jeg synes Molde er vanskeligere å møte enn Rosenborg, og de kunne jo fort ha scoret mot oss. Men ja, vi er betydelig bedre enn i fjor. Det er stor forskjell på det som skjedde i går og det som skjedde på samme arena i fjor, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Vi har vist et veldig høyt maksnivå offensivt, men vi må også ha kamper hvor vi kriger til oss poeng. Mot Molde var vi litt mer kyniske på tampen. Men vi hadde ingen defensiv kampplan. Vi ble presset bakpå, forteller VIF-treneren.

Også midtstopper Kjetil Wæhler mener at VIF har tatt store steg.

- At ingen andre enn oss har klart å holde nullen her, viser at det er en sterk prestasjon. Vi har gjort mye bra offensivt tidligere i år, og nå gjorde vi en god defensiv prestasjon mot et meget bra lag. Det gjør godt, sier superveteranen.

- Målet mitt er at vi skal ta medalje i år. Jeg er usikker på hvem som er best av Molde og Rosenborg. Vi tapte jo mot RBK, men da gjorde vi en svakere prestasjon enn mot Molde, mener Wæhler.