Denne ville du satt for et par måneder siden, van Persie

Bom, bom og bom mot Chelsea.

STANG UT: Det har bokstavelig talt vært stang ut for Robin van Persie de siste månedene. Her bommer han fra kloss hold etter et perfekt frispark fra Theo Walcott. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
STANG UT: Det har bokstavelig talt vært stang ut for Robin van Persie de siste månedene. Her bommer han fra kloss hold etter et perfekt frispark fra Theo Walcott. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNISVis mer

Arsenal - Chelsea 0-0

(Dagbladet): Robin van Persie er storfavoritt til å vinne utmerkelsen som årets spiller i Premier League, vel fortjent etter å ha båret Arsenal på sine skuldre gjennom store deler av sesongen.

Den siste måneden har det imidlertid stoppet litt opp for nederlenderen: På de siste sju kampene i ligaen har han bare scoret én gang, på straffe mot Wolves, og mot Chelsea i dag misbrukte han et par feite sjanser.

- Han nøler, han venter, og han mangler instinktet som har skaffet ham 27 mål i Premier League denne sesongen, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter en ny miss noen minutter før slutt.

Ikke like klinisk
Van Persie hadde nemlig mer enn nok sjanser til å avgjøre kampen, og nesten sikre Champions League-plassen for Arsenal, men han er ikke like dødelig som han var for et par måneder siden.

Det viste seg blant annet da Theo Walcott svingte inn et frispark etter et drøyt kvarter, og ballen havnet hos en umarkert van Persie på bakre stolpe. Énbeint som han er forsøkte han å score med utsida av venstrefoten framfor å sette høyre bredside til, og skuddet gikk i stolpen og ut fra kloss hold.

Like før pause løp han seg fri i boksen og brystet ballen perfekt til rette for en halvvolley. Men akkurat som mot Barcelona i midtuka var Petr Cech stor og god, og blokkerte skuddet fra småspiss vinkel.

- Når van Persie sliter med å score mål, sliter Arsenal med å score mål. Så viktig er denne mannen, sier Alsaker.

Byttet ut åtte mann
Å slå Arsenal borte er uansett ingen enkel oppgave, men Chelsea trengte de tre poengene for å melde seg skikkelig på i kampen om en topp fire-plassering.

Manager Roberto di Matteo valgte like fullt å bytte ut hele åtte spillere fra laget som slo Barcelona 1-0 i midtuka - for mange en indikasjon på at tirsdagens returoppgjør på Camp Nou veier tyngre.

De elleve han sendte utpå virket like fullt kapable til å vinne kampen, men tross et par brukbare muligheter, skortet det en del på den siste tredalen av banen.

TV 2-ekspert Petter Myhre mener Chelseas tilnærming til kampen minnet en del om den de hadde på onsdag, der de håpet motstanderen skulle sende fram mye folk, og selv slå til på overgangene.

- Arsenal veit at Chelsea spekulerer i det, og at de selv kan leve godt med uavgjort. Kampen bar veldig preg av det. Det hadde jeg ikke trodd før matchen. Da trodde jeg på mye mer underholdning, sier han.

Arsene Wenger var inne på akkurat det samme:

- Det var en merkelig kamp. De bestemte seg for å stenge igjen og forsøkte å ta oss på overganger. De ventet på oss på egen banehalvdel, og vi var ikke smarte nok til å finne åpninger, sier han til Sky Sports.

Arsenal på tredjeplass har nå 65 poeng, mens Spurs på fjerdeplass har 59, med to kamper mindre spilt. Newcastle på femte har samme poengsum, mens Chelsea på sjetteplass har 58 og én kamp mer spilt enn de to lagene foran seg.

PS! Theo Walcott forlot banen med en strekkskade i låret, og kan være ute for resten av sesongen.