Denne Zlatan-historien var for god til å være sann

Avslørt som vandrerhistorie.

IKKE SANT: Historien om at den svenske fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic skal ha betalt en veiavgift for 1000 år fram i tid, viste seg å være en vandrerhistorie. Her skriver Paris Saint-Germain-proffen en autograf til en fan inne på Workers Stadium i Beijing i dag. Foto: Jason Lee / Reuters / NTB Scanpix
IKKE SANT: Historien om at den svenske fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic skal ha betalt en veiavgift for 1000 år fram i tid, viste seg å være en vandrerhistorie. Her skriver Paris Saint-Germain-proffen en autograf til en fan inne på Workers Stadium i Beijing i dag. Foto: Jason Lee / Reuters / NTB ScanpixVis mer

For et par dager siden meldte flere svenske medier at Zlatan Ibrahimovic skal ha betalt inn 500.000 kroner til velforeningen som krever inn veiavgift på veien som blant annet fører til den svenske fotballstjernens sommerbolig på Resarö, i skjærgården cirka tre mil utenfor Stockholm.

Purring Det skal ha vært Zlatans svar på purring på 500 kroner. Altså het det i historien at Zlatan Ibrahimovic gjorde opp veiavgiften for de neste 1000 årene med ett innskudd.

Historien var god.

Men sann var den ikke.

Avkreftes Det har nå Viralgranskaren, som sjekker sannhetsgehalten i historier som spres på sosiale medier, avdekket.

En god vandrerhistorie, med andre ord.

Vedkommende som ifølge historien skal ha krevd inn pengene overfor Zlatan, finanskjendisen Lars-Johan Jarnheier, bekrefter overfor Metro at historien ikke stemmer.

I en e-post til Viralgranskaren skriver han følgende:

- Dette er en råttan i pizzan (svensk uttrykk for vandrerhistorie). Det eneste som er sant er at vi begge har sommerhus på Resarö. At mitt navn er trukket inn i denne historien er vel for at de måtte legge til en halvkjendis for å skape troverdighet til historien.