Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne Zlatan-perlen mot England sikret svensken nok en pris

- Jeg visste hvor målet var.

(Dagbladet): Tidligere i kveld ble Zlatan Ibrahimovic tatt ut på FIFAs drømmelag for året som gikk.

Nå har svensken også fått et annet trofé - nemlig Puskas-trofeet for sitt 4-2-mål mot England på Friends Arena.

Vinneren kåres gjennom en avstemmingsprosess på fifa.com og francefootball.fr.

- Visste hvor målet var Svensken ble tidligere på kvelden spurt om målet da han entret lokalene i Zurich på den røde løperen.

- Når det skjedde var det helt fantastisk. Jeg hadde allerede scoret tre mål i den kampen, og jeg så den lange ballen komme. Jeg måtte bestemme meg om jeg skulle gå for den eller vente. Jeg ventet og målvakten headet ballen ut, sier Ibrahimovic.

- Jeg visste hvor målet var, men problemet var hvordan jeg skulle få den dit. Jeg forsøkte å gjøre en slags baklengs salto samtidig som jeg snudde meg rundt. Følelsen min da den gikk inn var helt fantastisk.

- Ekstraordinært Ibrahimovic har ikke alltid hatt en stor stjerne i England, og spesielt engelske fans har sett på svensken som litt av en primadonna.

«You're just a shit Andy Carroll» sang England-fansen på Friends Arena i et hovent øyeblikk på stillingen 1-2, men ropene stilnet etterhver som Zlatan noterte seg for ytterligere tre scoringer.

Englands landslagssjef Roy Hodgson var også imponert da han ble intervjuet etter kampen.

- Det er ingen tvil om at Ibrahimovic sitt fjerde mål var ekstraordinært. Det avgjorde kampen, sa han.