Dennis Olsen (17) skal teste superbil

0-100 på 2,2 sekunder.

500 hestekrefter: Dennis Olsen fra Våler kjører til vanlig en formelbil som gjør 260 km/t. Snart får han testkjøre en formel Renault-bil, med 500 hestekrefter og toppfart på 310 km/t. Foto: Roelos Oosterhuis
500 hestekrefter: Dennis Olsen fra Våler kjører til vanlig en formelbil som gjør 260 km/t. Snart får han testkjøre en formel Renault-bil, med 500 hestekrefter og toppfart på 310 km/t. Foto: Roelos OosterhuisVis mer

Etter å ha dominert i verdenstoppen i gokart i flere år tok 17-åringen Dennis Olsen fra Våler steget opp til Formel Renault 2.0 i årets sesong.

Det viste seg å være et smart karrieresteg:

Tross i at han var førsteårsfører i en formelbil, så scoret Dennis Olsen poeng i samtlige løp.
Som den eneste av 50 førere — de fleste eldre og langt mer rutinerte.

Tredjeplass sammenlagt I helgens sesongavslutning i nederlandske Zandvoort var han nære å innta andreplassen i sammendraget, men tredjeplass lar seg også høre i et så sterkt selskap.

Pallplasseringer i en av rekrutteringsklassene til formel 1 blir lagt merke til.

Som en del av premien får Dennis Olsen en testdag i Formel Renault 3.5 — som i likhet med GP2 er de to seriene i sjiktet rett under formel 1.

500 hestekrefter Hvor og når testen gjennomføres er ikke klart, men det som er sikkert er at en test i en bil med 500 hestekrefter og toppfart på 310 km/t blir en eventyrlig mulighet til å ta og føle på hva som forhåpentligvis venter om noen år.

I år har 17-åringen, som ikke engang har førerkort, helg etter helg kjørt en bil som gjør 260 km/t.

- Jeg er utrolig glad for å få denne muligheten. Det skal bli moro å få prøve en så kraftig bil, men jeg skal også gjøre det med stor respekt, sier Dennis Olsen til Dagbladet.

Han får en test på 90 minutter, noe som betyr ca. 60 runders kjøring på bane.

- Det er ikke bare å hoppe inn i en sånn bil og gi gass fra første meter. Jeg skal være godt forberedt før testen, poengterer Dennis.

- Vekker oppmerksomhet - Testen kan føre til at vi vekker stor oppmerksomhet om det skulle gå veldig bra. Men uansett er det nok ikke aktuelt å kjøre denne bilen allerede neste år. Vi er mer opptatt av å kjøre i en lavere klasse, og ikke ta for store steg av gangen. Da er fallhøyden ekstrem høy, sier Roy Espen Olsen, pappaen til Dennis Olsen.

Det vil uansett bli en lærerik smakebit på en av de grommeste racingklassene. Opp til en fullspekket formel 1-bil skiller det bare fire-seks sekunder per runde i formel Renault 3.5-bil.

- Åpner muligheter Derimot håper Dennis og teamet rundt han å få på plass et budsjett så den talentfulle 17-åringen kan kjøre i eurocupen — også kalt EM — for 2.0-klassen neste år.

- Det er eurocupen som teller i den klassen. Om Dennis kjører der neste sesong, og blir topp tre der, så vil det åpne seg mange muligheter for han videre, sier Viasats motorekspert Atle Gulbrandsen til Dagbladet.

RACINGTALENT: Dennis Olsen.
RACINGTALENT: Dennis Olsen. Vis mer