Dennis Rodman raser mot CNN etter spørsmål om Kim Jung Un

- Jeg gir fullstendig f*** i hva du mener!

PROVOSERT: CNN-programleder Chris Cuomo begynte å stille spørsmålstegn ved Rodmans vennskap med Nord Koreas leder Kim Jung Un. Det falt ikke i god jord hos 52-åringen. AP Photo/David Guttenfelder
PROVOSERT: CNN-programleder Chris Cuomo begynte å stille spørsmålstegn ved Rodmans vennskap med Nord Koreas leder Kim Jung Un. Det falt ikke i god jord hos 52-åringen. AP Photo/David Guttenfelder Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var under et intervju med CNN i morges amerikansk tid at det rant over for den tidligere basketball-stjernen Dennis Rodman.

Programleder Chris Cuomo begynte å stille spørsmålstegn ved Rodmans vennskap med Nord Koreas leder Kim Jung Un. Det falt ikke i god jord hos 52-åringen.

- Dette handler ikke om meg. Om vi bare kan åpne døren littegrann ... bare littegrann, sa Rodman.

Rodman sa videre at kampene han spilte i Nord Korea gjorde «hele verden» godt, og at han gjorde det for «sin venn» Kim Jung un.

Dråpen Cuomo fortsatte med å spørre hvordan basket-stjernen kunne forsvare en mann som nylig henrettet sin egen onkel, og bragte også navnet Kenneth Bae på banen - en amerikaner som har sittet fengslet i landet i over et år.

Da ble det for mye for Rodman.

- Skjønner du hva Kenneth Bae gjorde i dette landet?, sa han mens han viftet engasjert med en sigar.

- Jeg gir fullstendig f*** i hva du mener!

En annen av de tidligere NBA-spillerne som er med på turen, Charles Smith, forsøkte så å roe gemyttene.

- Vi har holdt disse kampene i tre og et halv år nå. Folk skjønner ikke hva Dennis legger i dette. Han har et stort hjerte, og bryr seg om barna og familiene. Det er derfor vi er her, sa han.

Fjerde besøk Dette er første gang Rodman har latt seg provoserte nok til å komme med et politisk utspill i sammenheng med besøkene i diktaturet.

Han har tre ganger tidligere vært på besøk i Pyongyang, og har blant annet vært middagsgjest hos Kim.

- Folk sier alltid at Nord-Korea er et slags kommunistland, dit folk ikke får dra. Det eneste jeg vet, er at Kim er en hyggelig fyr, i hvert fall har han vært hyggelig mot meg, sa Rodman før avreisen fra Beijing til Pyongyang mandag.

- Jeg har ikke noe med hva han driver på med politisk. Jeg er bare en sportsmann, et enkeltmenneske som ønsker å dra dit og spille litt for verdens skyld - mer er det ikke å si, tilføyde den amerikanske 52-åringen.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer