Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denver vant Super Bowl

Denver Broncos- Atlanta Falcons 34-19. Legenden John Elway (38) ble kåret til banens mest verdifulle spiller i det som trolig var hans siste kamp. Denver Broncos var overlegne i Super Bowl-finalen mot Atlanta Falcons, og vant sin andre finale på rad.

I løpet av noen sekunder mot slutten av andre periode festet Elway og Denver grepet om den 33. utgaven av Super Bowl - finalen i amerikansk fotball: Atlantas danske kicker Morten Andersen misset fra 26 yards. Like etterpå tok John Elway den ovale ballen i egne hender. 38-åringen fant Rod Smith med en 80 yard-pasning, Smith løp inn til touchdown.

Istedet for Falcons-redusering til 10-6 gikk forhåndsfavoritten Denver opp til 17-3.

Siden fikk Super Bowl-debutantene fra Atlanta aldri kontakt.

Atlanta-miss

En ny Atlanta-miss helt på tampen av tredje periode fjernet den siste spenningen. I åpningssekundene av den siste perioden økte Denver ledelsen til 24-6.

Selv vil ikke Elway røpe noe, men mye tyder på at nattas opptreden var det siste vi fikk se av Elway i den amerikanske fotballmanesjen. Og i så fall ble det en svært hyggelig avskjed for quarterbacken som har skrevet seg inn i NFL-historien i løpet av sine 16 sesonger i Broncos-drakta:

Ved siden av å spille fram sine lagkamerater gjorde han én touchdown foran de nesten 75000 tilskuerne på Pro Player Stadium i Miami.

Revansje

- Jeg vet ikke hva som skjer. Jeg trenger tid før jeg bestemmer meg, sa Elway etter kampen.

Han tapte tre finaler på 1980-tallet, men kom i en alder av 37 år tilbake og hevnet alle nederlagene da Denver vant i fjor. I natt (norsk tid) hentet han sin andre Super Bowl-ring.

Ett minutt før slutt ble Elway utropt til finalens mest verdifulle spiller (MVP). 38-åringen svarte med ellevill jubel. Hans siste mål var nådd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media