Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League

Depay sendte Lyon videre i Champions League

Lyon var i ferd med å vinke farvel til europacupfotball denne sesongen, men lagkaptein Memphis Depays 2-2-mål mot Leipzig sendte laget videre i mesterligaen.

VIDERE: Memphis Depay og Lyon. Foto: NTB/Scanpix
VIDERE: Memphis Depay og Lyon. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Scoringen i det 82. minutt løftet laget fra siste- til 2.-plass i gruppe G. Samtidig falt Zenit St. Petersburg, som var i ferd med å tape 0-3 for Benfica i Portugal, fra mesterligaavansement til sisteplass.

Leipzig var videre i mesterligaen allerede før tirsdagens avsluttende kamper, men tok likevel to måls ledelse i Frankrike med straffespark av Emil Forsberg og Timo Werner i første omgang.

Da så det mer enn mørkt ut for Lyon, som trengte poeng for å gå videre. Da Benfica tok ledelsen mot Zenit, lå de tre siste lagene i gruppen alle an til å ende med sju poeng, men da ville innbyrdes oppgjør mellom de tre avgjøre rekkefølgen, og der lå Lyon dårligst an.

Med Benfica-seier og Lyon-tap ville Zenit ta 2.-plassen og gå videre i mesterligaen, Benfica ta 3.-plassen som gir europaligaspill og den franske klubben forsvinne ut av Europa.

Houssem Aouar tente et håp for Lyon med sitt reduseringsmål tidlig i 2. omgang, men Lyon trengte en scoring til. Den kom da Depay dempet Aouars innlegg med kneet og skjøt i mål åtte minutter før full tid.

Spillerne og hjemmefansen måtte gjennom en spennende ventetid mens det ble gjort en VAR-sjekk, men målet ble godkjent, og Lyon holdt tett i hektiske sluttminutter på vei mot jubel over et usannsynlig Champions League-avansement.

Benfica får spille videre i europaligaen. Franco Cervi og Pizzi (straffe) scoret for Lisboa-klubben, før et selvmål av Sardar Azmoun – og Depays scoring for Lyon – fullførte Zenits nedtur.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media