Deppa og målløs Flo

LONDON: Celtic- Rangers 1- 0. Overgangen til skotsk fotball har ikke vært en dans i kilt for Tore André Flo. I går ble han uten en eneste avslutning, skotsk presse murrer over 160-millionerskjøpet.

- Jeg er skuffa, vil jo gjerne vise at jeg er mye bedre enn dette. Det sier en tydelig fotballdeppa Flo til Dagbladet etter at grønne og hvite vant slaget i Glasgow - og dermed ganske sikkert også ligagullet. Celtic leder med tolv poeng på Rangers og Hibernian.

- Det verste er at jeg ikke kom fram til en eneste skikkelig avslutning, det er veldig irriterende. Det er ikke mye rom jeg får, og det blir til at jeg må spille støttepasninger. Det liker jeg dårlig, sier Flo på telefon.

Kampen i går var hans sjuende siden overgangen i fjor høst, foreløpig har Flo laget fire mål. Det første kom i debuten nettopp mot Celtic. Svenske Henke Larsson nærmer seg førti mål: - Jeg liker best å være rettvendt med ballen mot mål, men det blir det lite av, sier Flo.

Sjeldent frustrert

Det er sjelden vi har hørt ham så frustrert etter en kamp. Ikke engang da han var benkesliter hos Chelsea hadde han et toneleie som lå under nedrykksstreken.

- Ble du snytt for straffe da Chris Sutton brukte armene?

- Han holdt meg litt, men om det var straffe eller ikke, det aner jeg ikke, sier Flo som igjen fikk pepper av pressen.

- Flo har fortsatt veldig mye å bevise. Han må være mye mer aggressiv, og han må score mål hvis han skal være verdt tolv millioner pund, sa Charlie Nicholas, kommentator på Sky Sports.

Champagne-Charlie, som han ble kalt i sin tid, mente for øvrig at gårsdagens «The Old Firm» ikke ble så severdig som forventet. Riktignok eide Celtic 1. omgang, men etter pause spilte Rangers smartere med ti mann. Hollenderen Ricksen fikk to fortjente gule kort.

Etter litt om og men er Flo enig i at det gikk litt bedre de siste 45 minuttene da blant annet Celtic reddet ett skudd på streken. Dessverre var ikke forsøket signert vår mann fra Stryn.

Føler presset

- Føler du deg presset?

- Nei og ja. Jeg graver meg ikke ned. Det er bare å finne en vei ut, men det blir nok mange negative kommentarer rettet mot meg, sier Flo som så at Celtics Alan Thompson satte inn vinnermålet etter 16. minutter.

Den jamt over supre svensken Henrik Larsson var en av arkitektene bak målet foran nærmere 60000 troende på Celtic Park.

TORE UTEN ROM: Tore André Flo er tung i steget, og virket nesten litt hjelpeløs foran mål under gårsdagens kamp.