«Deppedag» med soving og shopping

Ingeborg Helen Marken og de andre norske alpinjentene hadde en skikkelig «deppedag» i Val d'Isere i dag. Regnet fosset ned i strie strømmer og verdenscuprennet i super-G ble avlyst.

Resten av dagen bruke jentene til litt iskjøring med bil for å få tiden til å gå.

- Da jeg våknet og så ut på det begredelige været, hadde jeg en anelse om at det ikke ville bli noe renn i dag. Når det er slik, får jeg lett en litt «deppa» følelse, sier Ingeborg Helen Marken til NTB.

Hun forteller at på dager som den alpinistene opplevde i Val d'Isere i dag blir det mye soving, men noen andre aktiviteter er det også plass til.

- Vi var litt på ski i dag tidlig. Dessuten skal vi ha barmarkstrening på ettermiddagen. Da skal vi også være med bilsponsoren vår for å teste biler på en isbane, sier hun.

Utendørsidrett

Ingeborg Helen Marken liker dårlig avlyste renn, men det er lite hun eller noen av de andre kan gjøre med været.

- Vi driver en utendørsidrett, derfor må vi være forberedt på noen dager som dette. Det som virkelig er frustrerende, er at det er så mye fram og tilbake med tanke på hva som skal skje videre. Først fikk vi høre at dagens super-G-renn skulle gå lørdag, men nå har vi fått kontrabeskjed på det.

I steden har det vært snakk om å legge dette avlyste super-G-rennet til verdenscuphelgen i Veysonnaz, men der er visst forholdene så dårlige at det kan hende vi blir værende her i Val D'Isere. Det har i grunnen ikke jeg noe i mot, bare været blir bedre, sier hun.

Den endelige avgjørelsen på kvinnenes videre program i verdenscupen blir tatt på et møte i Val d'Isere i morgen formiddag.

Ikke fornøyd

Ingeborg Helen Marken er lite fornøyd med plasseringene sine i fartsdisiplinene hittil i sesongen. Hun har fortsatt til gode å bli blant de ti beste. Hun klarte en 15. plass som best i Lake Louise, og det er ikke mye å slå i bordet med for en løper som har seirer i verdenscuprennene som målsetning.

- Nei, plasseringsmessig har jeg ikke gjort det bra, men den tekniske jobbingen går framover. Det som mangler for meg er at jeg må bli flinkere til å gi gass. Likevel skal jeg ikke nekte for at det føles litt langt fram til de beste, men det er ingen krise foreløpig. Jeg tror omslaget kan komme fort, kanskje allerede denne eller neste helg, sier hun til NTB.

Dersom været tillater det skal kvinnene kjøre storslalåm i Val d'Isere i morgen, men i ettermiddag regnet det fortsatt kraftig og ingen kunne med sikkerhet si hva som vil skje videre.

Værmeldingene er imidlertid positive. Meterologene melder kaldere vær i natt.

(NTB)