Depper ikke

TENERIFE (Dagbladet): Suzann Pettersen spilte seg opp på sisterunden på Tenerife, men 18. plassen sammenlagt er langt dårligere enn forventet. Likevel depper ikke Norges golfhåp - for nå venter større oppgaver.

- Nå gleder jeg meg til å spille turneringer under normale forhold, sier Suzann til Dagbladet. For de fleste jentene på europatouren er enige om én sak: Tenerife er ikke stedet for en seriøs golfturnering. Det er første gang ferieøya er med på touren - og trolig den siste.

- Jeg er fornøyd med sisterunden min. Jeg slo mange bra slag, og kunne fått noen birdier til, sier Suzann som kom inn i klubbhuset på 71 slag - en under banens par. Dermed endte hun på 18. plass - 10 slag bak hjemmefavoritten Raquel Carreido som vant. Plasseringen ga Suzann 19 000 nye kroner på bankkontoen.

Rett i birdie

Suzann åpnet runden i går veldig bra med birdie på hull én. 33 slag - tre under par - på de første ni var det ingen som slo.

På de siste ni hullene fikk hun det tøffere. På hull 12 (kort par 5) hadde hun en lang og fin drive, men innspillet gikk i en stor bunker ved siden av greenen.

- Jeg syns bunkerslaget var bra, men det raste over greenen og ned i en ny bunker. Herregud, skulle tro jeg aldri hadde spilt fra bunker før, kom det høyt og irritert fra Suzann.

Det hun og vi trodde skulle ende med birdie, ble til bogey. Men fremdeles var hun tre under for dagen.

Så opplevde hun marerittet på hull 16 - igjen. Fredag gikk hun i vannet to ganger på dette hullet og tapte fire slag. I går skulle hun plassere ballen trygt på greenen fra rundt 100 meter, men nok en gang hav-net hun i vannet:

- Jeg gikk for flagget og trodde ballen ville gå på, men det gjorde den ikke, sier Suzann med et smil. Scoren ble dobbelbogey.

At Suzann smilte av en dobbelbogey, skyldes ene og alene at turneringen ble ødelagt allerede fredag da hun gikk på 11 over par.

- Hadde jeg klart meg med fem færre slag, hadde jeg vært i penga på avslutningsdagen, sier hun.

Ny USA-tur

Men det var ingen nedbrutt 21-åring som forlot Tenerife i går - på tross av 18. plassen. For interessen rundt Suzann bare øker. I april ble det kjent at hun var invitert til verdens største turnering, US Open i juli.

- Nå er jeg også blitt invitert til Safeway Classic i Portland, som spilles helga før Solheim Cup - hvor de beste fra Europa møter de beste fra USA.

Hun er glad for invitasjonene til USA, for som hun sier: - Jo mer du får smaken av USA, desto bedre ser du manglene på europatouren.

  • Cecilie Lundgreen spilte seg inn på 75 slag på Tenerife i går. Det ga henne en 35. plass sammenlagt.