TØFF START: Celtic-manager Ronny Deila forteller at han begynte å tvile på sitt eget prosjekt under en periode tidligere i sesongen. Nå stormer laget mot tre titler. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
TØFF START: Celtic-manager Ronny Deila forteller at han begynte å tvile på sitt eget prosjekt under en periode tidligere i sesongen. Nå stormer laget mot tre titler. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACEVis mer

Deppet Deila vurderte å gi seg

- Tvilte på at jeg ville dette.

(Dagbladet): Ronny Deila (39) har fått sving på sitt Celtic-lag og har stø kurs mot ligagullet. Men den tidligere Strømsgodset-treneren innrømmer at det har vært en tøff sesong.

Fiasko i Champions League-kvalifiseringen og en trå start på sesongen gjorde inntrykk - og ifølge skotsk presse vurderte han framtida.

- Det var en periode jeg tvilte på at jeg ville dette. Det føltes litt urettferdig. Jeg har alltid sagt at jeg vil bygge og skape ting. Når du kommer inn og alt handler om resultater, resultater og resultater var det vanskelig å se for seg hvordan jeg skulle takle det, sier Deila ifølge Scottish Express.

Støtte Assistenttrener John Collins, trenerne John Kennedy og Stevie Woods var blant de som hjalp Deila å fjerne tvilen rundt framtida. Også klubbeier Peter Lawwell skal ha bidratt med lovord for å få Deila til å bli.

- Det er ikke noe morsomt hvis alt handler om resultater. Hvis jeg må tenke: «I dag kan jeg ikke gjøre noen feil», så er det ikke noen utvikling. Mentalt er jeg på et veldig bra sted akkurat nå og derfor nyter jeg øyeblikket. Vi har lagt fundamentet og den morsomme delen kan starte ved å bygge relasjoner og få systemet til å fungere enda bedre, sier Deila.

GULL. Celtic og Ronny Deila vant ligacupen i midten av mars. Foto: AP Photo/PA, Danny Lawson
GULL. Celtic og Ronny Deila vant ligacupen i midten av mars. Foto: AP Photo/PA, Danny Lawson Vis mer

Celtic leder nå serien med sju poeng ned til toer Aberdeen.

I form Celtic møter Partick i den skotske serien onsdag kveld.  I forrige uke vant laget 2-0 mot St. Mirren.

- Det var en tøff kamp. St. Mirren var veldig godt organisert og forsvarte seg svært dypt i banen. De kjempet veldig hardt, så det var vanskelig å slå hull på dem. Vi måtte være tålmodige, sa Deila etter kampen.

Høsten i fjor bar preg av Champions League-fiaskoen der Celtic først røk ut mot Legia Warszawa i kvalifiseringen, men fikk en ny sjanse grunnet papir-rot hos polakkene.

Men selv med en ny sjanse ble Maribor for sterke og vant 2-1-sammenlagt.

I mars sikret Celtic ligacup-trofeet. Men sesongen kan ende med tre titler. Også seriegull og den skotske cupen venter i sesonginnspurten.