Deppet i timesvis etter OL-trekningen

Nina Solheim skal ut mot v-mesteren lørdag.

ATEN (Dagbladet.no): - Det var utrolig surt, en forferdelig dårlig trekning. Det er bittert, og typisk meg. Jeg får aldri noe gratis, sier Nina Solheim til Dagbladet.no.

Hun har nettopp gjennomført dagens første treningsrunde, og tenker tilbake på gårsdagen da hun fikk vite at Sandra Saric står på matta i åpningskampen.

Den kroatiske jenta er verdensmester. Vinner namsosjente får hun trolig kinesiske Wei Luo i kvartfinalen. Hun er sølvvinneren i mesterskapet Saric vant.

Snakk om motstand før Solheim er i nærheten av en OL-semifinale.

- Det var kjempesynd, det ble noen stygge ord inne i meg. Men jeg måtte ta meg sammen, sier Nina.

Det gjorde hun, men det tok tid. Norges taekwondo-håp tok en prat med trener Michael Jørgensen og etter fem-seks timer var både humør og medaljehåp tilbake.

- Jeg har gått jevnt mot dem før, og har troen på det jeg gjør, sier Nina.

Hver kamp i sporten går over tre runder av to minutter. Poeng gis ved spark og slag mot vest, og spark mot hode. Taktikken mot Saric er allerede klar.

- Jeg skal trigge henne fram i angrep, sier Nina.

Hennes danske trener er ekstremt offensiv på vegne av den koreanskfødte 26-åringen. Han trekker fram Solheim og Norge som ett av tre land med gullkandidater.

- Skal han ikke det da? spør Nina som vant prøve-OL i 67-kilosklassen nettopp i Aten tidligere i år.

- Nina har kapasitet til å bli den beste taekwondoutøveren i verden. I semifinalene er de verste vekk. Dersom Korea slår Kina der, går Nina garantert til finalen, sier han.

Og om trekningen kanskje har ødelagt litt av sjansene denne gangen, kommer det flere OL.

- Tar hun ikke medalje her, gjør hun det senere, sier treneren.

<B>KLAR TIL KAMP:</B> Lørdag møter Nina verdensmesteren.