Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chantelle Newbery

Depresjon, narkotika og fengselsdom. Dette er OL-heltens brutale fall

Til og med advokaten omtaler Chantelle Newbery som en stjerne i spektakulært fall.

PÅ TOPPEN AV KARRIEREN: Chantelle Newbery, til høyre, vant OL-gull i Athen. Her sammen med lagkamerat Tourkey Loudy etter at de to tok bronse sammen i synkronstup i samme mesterskap. Foto: AP Photo/Mark Humphrey
PÅ TOPPEN AV KARRIEREN: Chantelle Newbery, til høyre, vant OL-gull i Athen. Her sammen med lagkamerat Tourkey Loudy etter at de to tok bronse sammen i synkronstup i samme mesterskap. Foto: AP Photo/Mark Humphrey Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Året er 2004. Chantelle Newbery (45), nettopp gift med Robert Newbery, som hun konkurrerte sammen med i OL, har oppnådd sitt største øyeblikk i karrieren.

Australieren sto på toppen av pallen i Aten etter å ha tatt OL-gull i stup.

Karrieren var på topp i et par års tid, og Newbery tok blant annet et VM-sølv året etter. Men så startet det brutale fallet.

Den siste i rekken av skandaler er en fengselsdom for tyveri. Flere australske medier, bant annet News.com.au og ABC News melder at Chantelle nylig ble dømt til tre måneders betinget fengsel.

Til og med hennes egen advokat, Robert Burns, omtaler det overfor ABC News som et «spektakulært fall».

Narkotikaproblemer

Ifølge nyhetskanalen skal Newbery ha grått i retten mens advokaten beskrev det som at hun har gått «fra toppen av verden til det definitive bunnpunkt».

BEST: Chantelle Newbery stuper her til OL-gull i 2004. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill
BEST: Chantelle Newbery stuper her til OL-gull i 2004. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill Vis mer

I alt skal hun ha stått tiltalt for tyveri ved hele seks tilfeller. Ved en anledning skal hun ha stjålet en handlevogn full av varer fra supermarkedet Woolworths. Hun var også tiltalt etter å ha unnlatt å møte opp til en tidligere rettssak.

Australieren har også vært åpen om narkotikaproblemer. De skal ha startet i 2012, da hun mistet mora til brystkreft. I et større intervju med A Current Affair i 2014, innrømmet hun narkotikabruk.

- Jeg har eksperimentert med litt av hvert, men jeg vil ikke si at jeg er en rusmisbruker, sa hun da.

Hjemløs

I samme intervju innrømmet Newbery at hun også var hjemløs.

- Det hadde vært fint å ha et sted å bo. Det har vært tøft. Jeg har ikke klart å slå meg til ro noe sted. Jeg har vært heldig som har hatt steder å gå til som har vært billige, eller så har jeg passet hus. Men det har vært tøft å ha måttet flytte så mange ganger. Det er stressende, og ingen måte å oppdra barn på, sa Newbery.

Hun har for øvrig to barn, født i 2002 og 2006.

I rettssaken nylig, skal det også ha kommet fram at Newbery har slitt med depresjoner.

Nå skal Newbery ha klart å holde seg nykter i flere måneder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!