MYE Å RETTE PÅ: Thorir Hergeirsson skjærer grimaser på sidelinja under kampen mot Sverige. I kveld spiller Norge om andre- tredje eller fjerdeplass i gruppa. Men mye handler også om å utvikle sider av spillet som ikke har fungert. Foto: ERIK JOHANSEN / NTB SCANPIX
MYE Å RETTE PÅ: Thorir Hergeirsson skjærer grimaser på sidelinja under kampen mot Sverige. I kveld spiller Norge om andre- tredje eller fjerdeplass i gruppa. Men mye handler også om å utvikle sider av spillet som ikke har fungert. Foto: ERIK JOHANSEN / NTB SCANPIXVis mer

- Der har vi fortsatt litt igjen til mesterskapsform

Thorir mener det er flere ting som må forbedres.


LONDON (Dagbladet): I kveld spiller håndballjentene den siste kampen i gruppespillet, mot Spania.

Resultatet avgjør om Norge blir nummer to, tre eller fire i gruppa - hvilket igjen avgjør motstander i kvartfinalen. Norge må slå Spania med fire mål eller mer for å passere Sør-Korea og bli nummer to. En liten seier eller uavgjort i kveld gir tredjeplass, mens tap mot Spania betyr fjerdeplass i gruppa.

Frankrike har allerede vunnet Norges gruppe. I den andre gruppa ligger Russland an til å vinne, og blir motstander for Norge hvis Thorir Hergeirssons jenter taper i kveld.

Likevel er det ikke motstanderen i neste kamp som er Norges største bekymring. Det viktigste nå er å få på plass de mange brikkene i det som har vært litt puslete spill så langt i OL.

- Vi skal prøve å bli enda skarpere på de tingene vi er litt ujevne på. Og være enda råere på det som begynner å komme litt. Enda råere på dynamikken i midtforsvaret. Der er vi bedre og bedre og med flere og flere spillere. Så er det farten framover, og være mer nøyaktige i spillet i lengderetningen. Så er det angrepsspillet - både linjesamarbeidet og å få brettet ut spillet, sier landslagssjefen. 

For mange kontringer I kampen mot Danmark på fredag, hadde Norge et unormalt høyt antall feilpasninger. Også tidligere i mesterskapet har unøyaktighet i pasninger og avslutninger gitt motstanderne flere kontringssjanser enn Norge har råd til når det tetter seg til.

- Det er fortsatt litt å gå på i å nekte motstanderen kontringer. Der har vi fortsatt litt igjen til mesterskapsform, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Camilla Herrem sier hun tror stress og anspenthet er noe av grunnen til at det tidvis har stokket seg for Norge i de første kampene.

- Jeg tror folk har vært litt stresset og anspent. Men nå har vi ikke noe press på oss mot Spania, så kanskje det løsner litt da. Vi kan bare ha det gøy og spille. Godt forsvar og løping, det er det vi er best på. Vi får det ikke helt til, så jeg håper vi kan jobbe litt mer med det, sier hun.

Må fungere som lag I tillegg handler det om å forbedre samhandlingen med ball i laget.

- Nå er det liksom bare en og en som fungerer. Og så fungerer noen sammen her og noen andre der. Vi må få alle til å fungere som et lag. Men nå er vi i alle fall klare for kvartfinalen, og etter det vi har prestert til nå, er det ganske bra at vi har sikret den, sier Herrem.

Norge har kjempet helt til siste sekund for resultatene i tre av de fire kampene så langt. Mot Frankrike ble det ettmålstap, uavgjort mot Sør-Korea og ettmålsseier mot Danmark. Bare i kampen mot Sverige ble det større margin - Norge vant med tre mål.

En solid seier mot Spania ville ikke bare bety andreplass i gruppa i kveld, men også en trygghet i laget før de skal ta fatt på utslagsrundene på tirsdag.