- Der kunne du blitt helten, Erik

Mjelde etter at Huseklepp brente gigantsjansen på overtid.

(Dagbladet.no): Aalesund - Brann 2-1

Festplassen i Bergen opplever sannsynligvis et aldri så lite antiklimaks i kveld etter at en hel by har gjort seg klar til å feire at 44 års ventetid endelig skulle være over.

Gullet kommer nok fortsatt hem, men utålmodige bergensere må vente enda ei stund til.

Det sørget et heroisk hardtarbeidende Aalesund for da de sikret seg tre livsviktige poeng i kampen for å overleve i Tippeligaen.

På overtid fikk bortelaget allikevel muligheten som nok gjør at yndlingen Erik Huseklepp nok sover svært dårlig i natt.

• Frispark på 25 meter, og Corrales troppet opp. Skuddet var glitrende og traff innsiden av stolpen. Ballen rullet en meter ut fra mållinja til innbytter Erik Huseklepp, og fra en meter på blankt mål satte driblefanten ballen i stolpen.

-
Jeg sa til Erik at det var synd og at han kunne blitt den store helten der. Det var synd at han ikke klarte å pare beina helt. Erik var nok sikker på at han skulle score der, og hadde ballen gått ut til Helstad istedet for Brown hadde det nok vært mål, sa en svært skuffet Mons Ivar Mjelde til TV2 etter kampen., før han noe unødvendig la til:

- Det er klart dette er forferdelig surt.

Sjokk-Skiri

FESTEN ER AVLYST: Titusenvis av bergensere var samlet på festplassen for å feire at gullet kom hem. Den festen sørget Aalesund for å utsette noen dager. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
FESTEN ER AVLYST: Titusenvis av bergensere var samlet på festplassen for å feire at gullet kom hem. Den festen sørget Aalesund for å utsette noen dager. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet Vis mer

Og for en by og et folk med gullfeber, begynte kvelden på verst tenkelige vis.

Det var spilt fem minutter da giganten Aarøy vakkert stusset et langt oppspill ned i feltet. En Amund Skiri på det absolutte høygir løp over halve banen, flikket ballen opp i hendene på Håkon Opdal, før han banket returen i nota foran et kokende publikum på Color Line Stadion.

1-0 til Aalesund over Brann.

Brann flyttet spillet høyere opp i banen etter Skiri-målet, men et gnistrende hjemmelag taklet, kjempet og headet unna det som kom fra de, for kvelden, sortkledde bergenserne.

Halvveis i omgangen doblet Brann-marerittet Tor Hogne Aarøy hjemmeledelsen.

Tafatt Brann

Høyreback Enar Jääger fikk føre ballen totalt uforstyrret opp mot 16-meteren og klinket til. Ballen skrudde vakkert utover og smalt i kryssfestet. Returen skled Aarøy i nettet og satte enda en støkk i Brann, Bergen, Herman Friele og festplassen.

- Enar har ei bra børse og skyter som en hest. Fantastisk, sa en fornøyd Aafk-trener Per Joar Hansen etter kampen.

- Der kunne du blitt helten, Erik

- De kom hit for å hente gullet og ble selvfølgelig motivert av det. Vi gikk hardt ut og viste at vi ville gi dem kamp, sa banens gigant Haraldur Gudmundsson etter kampen.

- Jeg behøvde vel ikke motivere spillerne noe ekstra i dag nei, la Aafk-Perry til. 

Aalesunds duracell-åpning kostet åpenbart krefter og ti minutter før pause roet Jan Gunnar Solli tynnslitte gull-nerver.

Toppscorer Thorstein Helstad flikket vakkert igjennom vingen på en touch, og Solli brukte sitt gode steg til å rase i fra Gustave Bahoken. Fra skrått hold satte den tidligere RBK-spilleren ballen enkelt inn i langhjørnet.

45 hektiske minutter med et hardtarbeidende hjemmelag mot en langsomt våknende gigant fra Bergen var unnagjort.

Karadas og Huseklepp inn

Andre omgang åpnet ikke i det samme heseblesende tempoet, men begge lag hadde gode muligheter. Et kompakt Aalesund holdt fasongen godt, og serielederen sleit med å trenge igjennom den oransje muren.

Spesielt Haraldur Gudmundsson fremsto som en gigant i Aagfk-forsvaret.

- Der kunne du blitt helten, Erik

- Han har vokst voldsomt på to år, og det finnes ikke begrensninger for ham, skrøyt Per Joar Hansen om stopperkjempen sin.


Da vi hadde spilt 70 minutter så hjemmelaget allikevel ut til å gå i oppløsning.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde kastet utpå Erik Huseklepp og Azar Karadas i jakten på utlikninga og seriegull, og sjansene ble da også større.

• Backen Ramiro Corrales og Erik Huseklepp fikk begge store muligheter fra skrått hold. Først blokkerte bautaen Gudmundsson, så sto svære Adin Brown i veien.

• Thorstein Helstad våknet seint fra dvalen, men da han ni minutter før slutt vendte vakkert opp så nok Mons Ivar Mjelde for seg at gullet ble med ham hjem til Osterøy i kveld. Ballen sneiet stolpen - på feil side.

Huseklepps sjanse

Men situasjonen som sørget for at ingen i Brann sover godt i natt oppsto altså fire minutter på overtid da Erik Huseklepp fikk ballen på kloss hold på blankt mål.

- Ballen kom så fort, jeg rakk ikke tenke. Jeg gjør det jeg kan for å score, men det skal selvfølgelig være mål, sa en skuffet Huseklepp etter kampen.

En aldeles eventyrlig mulighet som kunne sprettet champagnen i Bergen.

Gullet kommer nok fortsatt hem til slutt, men Bergen må vente enda noen dager.

I beste fall er gullet på plass på mandag, da Stabæk reiser til Stavanger for å spenne gullnervene i vest enda et hakk.- Dyr kveld

Aafk sanket tre livsviktige poeng i kampen for å overleve i Tippeligaen takket knallhard jobbing og tøft duellspill.

- Jeg tar av meg hatten, guttene imponerte meg voldsomt i kveld. Jeg har lovt dem en fest på min regning hvis de greide dette, så denne kvelden blir dyr, gliste Per Joar Hansen etter at flomlysene var slukket i Aalesund.

<B>GIGANTEN AARØY:</B> Tor Hogne Aarøy sklir inn 2-0 og sørger for at hjemmelaget får det forspranget de trengte for å holde Brann unna.
<B>HOLD YOUR HEAD UP HIGH:</B> Skuffelsen er ikke vanskelig å lese i denne unge Brann-fansens uttrykk da gullfesten ble utsatt i kveld.
1-0:</B> Amund Skiri har banket inn ledelsen for hjemmelaget og de oransje heltene feires på ekte sunnmørsk vis.
<B>AMPERT:</B> Det var tydelig fra første spark på ballen at dette var en kamp begge lag inderlig ønsket å vinne.
<B>IKKE HEM RIKTIG ENNÅ:</B> Det var høytidsstemning da titusenvis møttes på Festplassen i Bergen for å feire at gullet kom hem.