Der røyk pokalen

GVTEBORG (Dagbladet): Häcken- Helsingborg 2- 1. Helsingborg gikk på trynet i siste sving, og trener Åge Hareide smilte så tappert han kunne. Men det var bare utenpå. - Dette er det verste jeg har vært med på i fotballkarrieren, innrømmer Hareide.


SORRY, ÅGE: Åge Hareide måtte se på at representanten fra det svenske fotballforbundet tok pokalen under armen.

Helsingborg kunne gjøre hele jobben selv. Det handlet bare om å banke dumpelaget Häcken, hente hjem seiregullet og triumf-reise tilbake til Skåne i champagne-drevet buss.

Isteden ble det årsverste for Allsvenskans halv-norske klubb. Og seriemesterskap til AIK.

Foran fjernsynskameraene og radiomikrofonene etterpå snakket en tappert smilende Åge Hareide om lærerike nederlag, en god sesong tross alt - og nye muligheter neste år. Men da strømmen ble skrudd av, sa han det han egentlig følte:

- Det er en ubeskrivelig følelse. Helt jævlig. Men kampen i dag viser i alle fall at det ikke får an å levere bestillingsverk i fotball.

Raste sammen

For det var seier og den aller største pokalen for første gang på 57 år Helsingborg-fansen hadde bestilt. Og Hareide, Arild Stavrum, Kenneth Storvik, Stig Johansen og resten av spillerne regnet med å levere varene på Nya Ullevi.

Men det ble bare tull, tøys og andreplass.

- Jeg burde kanskje ikke si at dette er det verste jeg har vært med på. Hvis noen hadde sagt til meg i april at jeg etter sesongslutt skulle stå og være misfornøyd med ett cupmesterskap og et seriesølv, ville jeg ledd av dem.

Sesongen har gått over all forventning. Men det er ikke så enkelt å tenke på nå. Vi var nesten i mål, og så raser verden sammen på nitti minutter, sier Hareide.

- Det er en underlig verden.

Toppscorer

Og da han kom inn i garderoben etterpå, gjorde han ingen forsøk på å muntre opp de som hadde levert årets mest anspente forestilling.

- De ordene som kan trøste spillerne nå, de finnes ikke, sier treneren.

- Det føles helt idiotisk, helt forferdelig. Og det som er tyngst av alt, er at jeg ikke klarte å lage mål da jeg trengte det som mest, sier Arild Stavrum.

Han endte på 18 mål i Allsvenskans skytterliga, og var i en egen klasse. Men den premien var dårlig erstatning i går.

- Toppscorer-tittelen betyr ingen ting når vi taper seriegullet på denne måten, sier Stavrum.

Som overlot plassen til Stig Johansen en halvtime før slutt på Nya Ullevi.

Kenneth Storvik spilte hele kampeng, og sto bak ett av Helsingborgs to stangskudd i sluttspurten. Men sånt blir det ikke gull av. Bergenseren tror de kommende dagene blir alt annet enn lystige:

- Nå går vi inn i en følelsesmessig helvetesuke.