Der røyk pokalen

GVTEBORG (Dagbladet): Häcken- Helsingborg 2- 1. Helsingborg gikk på trynet i siste sving, og trener Åge Hareide smilte så tappert han kunne. Men det var bare utenpå. - Dette er det verste jeg har vært med på i fotballkarrieren, innrømmer Hareide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SORRY, ÅGE: Åge Hareide måtte se på at representanten fra det svenske fotballforbundet tok pokalen under armen.

Helsingborg kunne gjøre hele jobben selv. Det handlet bare om å banke dumpelaget Häcken, hente hjem seiregullet og triumf-reise tilbake til Skåne i champagne-drevet buss.

Isteden ble det årsverste for Allsvenskans halv-norske klubb. Og seriemesterskap til AIK.

Foran fjernsynskameraene og radiomikrofonene etterpå snakket en tappert smilende Åge Hareide om lærerike nederlag, en god sesong tross alt - og nye muligheter neste år. Men da strømmen ble skrudd av, sa han det han egentlig følte:

- Det er en ubeskrivelig følelse. Helt jævlig. Men kampen i dag viser i alle fall at det ikke får an å levere bestillingsverk i fotball.

Raste sammen

For det var seier og den aller største pokalen for første gang på 57 år Helsingborg-fansen hadde bestilt. Og Hareide, Arild Stavrum, Kenneth Storvik, Stig Johansen og resten av spillerne regnet med å levere varene på Nya Ullevi.

Men det ble bare tull, tøys og andreplass.

- Jeg burde kanskje ikke si at dette er det verste jeg har vært med på. Hvis noen hadde sagt til meg i april at jeg etter sesongslutt skulle stå og være misfornøyd med ett cupmesterskap og et seriesølv, ville jeg ledd av dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer