Derby-vorspiel

Varm opp til Arsenal-Chelsea med slaget om Birmingham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
 • Vi fulgte kampen live

  Før kampen:(Dagbladet.no): Det er ikke lett for utenforstående å fatte akkurat hvor viktig et ekte, engelsk lokaloppgjør er. I dag går Aston Villa-spillerne ut på Villa Park med håp om å vinne sitt første derby mot Birmingham på 17 år. I løpet av to ganger førtifem skal det avgjøres hvem i byen som kan gå med hevet hode på jobb i morgen, og hvem som må ta en tredagers.

  Villas danske keeper Thomas Sørensen, som har vært viktig for klubbens gode start på sesongen, sier at heller ikke han har forutsetninger for å vite nøyaktig hvordan supporterne føler det på kroppen.

  Men han forsikrer at alle spillerne forsøker å forstå.

  - Vi trenger ikke ha noe lagmøte før kampen, for å si det sånn. Når vi har gått rundt i byen de siste dagene, har det vært lett å merke at denne matchen betyr mer enn noen annen. Folk som vanligvis ikke bryr seg om fotball kommer opp og ønsker oss lykke til.

  - Lokaloppgjørene er definitivt spesielle, kanskje ikke kampene i seg selv, men atmosfæren og alt rundt. Det blir som regel ikke så mye fint spill, det viktigste er lidenskapen og besluttsomheten. Vi har nok av dette til å sikre Villa en etterlengtet seier, sier den danske keeperen til The Independent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.