Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derby-vorspiel

Varm opp til Arsenal-Chelsea med slaget om Birmingham.

 • Vi fulgte kampen live

  Før kampen:
  (Dagbladet.no): Det er ikke lett for utenforstående å fatte akkurat hvor viktig et ekte, engelsk lokaloppgjør er. I dag går Aston Villa-spillerne ut på Villa Park med håp om å vinne sitt første derby mot Birmingham på 17 år. I løpet av to ganger førtifem skal det avgjøres hvem i byen som kan gå med hevet hode på jobb i morgen, og hvem som må ta en tredagers.

  Villas danske keeper Thomas Sørensen, som har vært viktig for klubbens gode start på sesongen, sier at heller ikke han har forutsetninger for å vite nøyaktig hvordan supporterne føler det på kroppen.

  Men han forsikrer at alle spillerne forsøker å forstå.

  - Vi trenger ikke ha noe lagmøte før kampen, for å si det sånn. Når vi har gått rundt i byen de siste dagene, har det vært lett å merke at denne matchen betyr mer enn noen annen. Folk som vanligvis ikke bryr seg om fotball kommer opp og ønsker oss lykke til.

  - Lokaloppgjørene er definitivt spesielle, kanskje ikke kampene i seg selv, men atmosfæren og alt rundt. Det blir som regel ikke så mye fint spill, det viktigste er lidenskapen og besluttsomheten. Vi har nok av dette til å sikre Villa en etterlengtet seier, sier den danske keeperen til The Independent.

  Sørensen har også derbyerfaring fra sin tid i Nordøst med Sunderland. I en bortekamp mot Newcastle ledet Sunderland 2-1 med fem minutter igjen å spille, da Shearer fikk straffe. De sorte og hvites kaptein valgte selv å ta den. Sørensen reddet.

  - Det er slike øyeblikk som får en til å holde det gående som målvakt. Vi kan ikke takle eller score mål, så vi må vente på vårt øyeblikk. Hver gang jeg tok et utspark den dagen, var det 50 000 som ropte og buet på meg. Men jeg tvang dem til å holde kjeft, og etter kampen fikk jeg applaus, minnes Sørensen.

  Birmingham har hatt en treg start på sesongen, og har kun kapret 14 poeng på 16 kamper. Laget sliter med skader, og har blant hentet hjem det unge kjempetalentet Darren Carter, som har vært på utlån, før dette derbyet. Villa har kun tapt tre kamper denne sesongen, og har 25 poeng.

  Uansett: Ære, og ikke poeng, er det viktigste i dag.

  Og kl. 17.05 er det klart for Arsenal-Chelsea.

  For en dag for venner av engelsk fotball.

GOD SESONG: To av Aston Villas skandinaviske spillere, danske Thomas Sørensen og svenske Olof Mellberg, har hatt en god del å juble for denne sesongen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media